Sörrel nyithatják a pécsi évadot

Augusztus 23-án, kedden tartják a Pécsi Nemzeti Színház hivatalos évadnyitóját. A nap során 11 órakor kezdődik a bérletek árusítása, ugyanattól az időponttól délig az Ércbányás fúvószenekar ad térzenét a Színház téren.

A színház kapui a nagyközönség előtt is kitárulnak, a pécsiek is megtekinthetik a kívül-belül megújult teátrumot. A látogatókat a Pécsi Sörfőzde egy pohár Szalon sörrel vendégeli meg.

12 órakor a társulat vezetése fogadja a város elöljáróit, ekkor kezdődik a hivatalos évadnyitó ünnepség is. Akinek kedve tartja, a karzaton helyet foglalva részt vehet az évadnyitón, melyen, a tervek szerint Páva Zsolt polgármester, Csizi Péter és Nagy Csaba alpolgármesterek, Hoppál Péter kulturális bizottsági elnök, valamint dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora ekkor veszi át az új évadra szóló Premier bérletét. Rázga Miklós direktor, valamint Gulyás Dénes zeneigazgató és Vincze Balázs, a Pécsi Balett vezetője röviden ismertetik a műsortervet. Majd az ünnepség zártkörű rendezvénnyel folytatódik a társulat tagjainak, valamint meghívott vendégeknek és a sajtó képviselőinek részvételével.

pecsinemzeti

,,Egy nyitott, családbarát, sokszínű teátrumot szeretnék. Azt, hogy a falak közé zártságból kimozduljunk, s egy izgalmas, pezsgő szellemi életű intézménnyé váljunk. Többféle bérletet kínálunk, a korábbiaknál olcsóbban. Fő szempontunk volt, hogy unokától nagyszülőig a család minden tagja találjon kedvére való előadást a kínálatban, egyetlen bérleten belül is. Sőt, Ahogy tetszik bérletünk előadásait mindenki a maga ízlése szerint válogathatja össze a repertoárból. Indítunk Gyermekbérletet, értékesítjük a páholyokat, s többféle kedvezményt is kínálunk, emellett részletfizetési lehetőséget biztosítunk. Mindezzel kapcsolatban a tudnivalókat színházunk új arculattal jelentkező honlapján (www.pnsz.hu) és vadonatúj műsorfüzetünkben is megtalálják nézőink” – fogalmazott a Pécsi Nemzeti Színház február közepén kinevezett új igazgatója, Rázga Miklós. Azt is elárulta, délig az érdeklődők (egy piccoló pécsi világos kortyolgatása közben) körülnézhetnek a kicsinosított színházépületben, ahol megújult a közönségforgalmi rész, akárcsak az előcsarnok, a büfé, a páholyok, újraaranyozták a stukkókat.

Délután öt órakor tiszteletteljes emlékezés következik: a Pécsi Nemzeti Színház Szobaszínházát a teátrum tavasszal elhunyt örökös tagjáról, N. Szabó Sándorról nevezik el. A kiváló színművész itt játszotta feleségével, Unger Pálmával utolsó kétszemélyes előadásukat, a Kopogós römit.

Az N. Szabó Sándor-terem falán ekkor helyezik el azt őt ábrázoló emléktáblát, melyet Trischler Ferenc szobrászművész készített. Több évtizedes gyermekszínház-vezetői tevékenységének emlékére pedig a teátrum egyik gyermekbérlete is N. Szabó Sándor nevét viseli ezentúl. Délután hatkor pedig a Csárdáskirálynő című operett olvasópróbájával kezdetét veszi a Pécsi Nemzeti Színház 2011/2012-es évadja.

 

A Színház.hu interjúját az igazgatóval itt olvashatják:

Nem lehet, hogy örülni kéne? - Interjú Rázga Miklóssal

süti beállítások módosítása