Eszedbe jut, hogy nem jössz el Zsámbékra? - Kutyaszorítóbban

Akkor most hadd kérdezzek én valamit. Mondd csak, Kutyaszorítóbban Zsámbékon, mikor lesz?

      
Ezek után, netalántán, eszedbe jut, hogy nem jössz el Zsámbékra?
Quentin Tarantino azonos című filmjének színpadi átiratát a színészekkel közösen dolgozta át egy csapat.
Kik az alkotók?

"Alkalmi csapatunk főleg főiskolásokból áll, hárman vagyunk akik két éve végeztünk Marton László osztályában. Augusztusban, mondhatni partizán jelleggel kezdtünk el dolgozni az előadáson, de már korábban is gondolkodtunk egy közös projekten. Véletlenül, szilveszter másnapján, amikor csak mi tartózkodtunk a Színművészeti épületében, és próbáltunk, ’ránktalált’ Ságodi Ildikó, stragtégiai menedzser és felajánlotta, hogy támogat, segít minket. Lassan, a saját módunkon hivatalossá tettük, hogy dolgozunk, segítőket szereztünk. Az egyetemen tudtunk próbálni, ezt például Ascher Tamásnak köszönhetjük" - árulta el a Színház.hu-nak Klem Viktor, a Radnóti Színház színésze, aki Szőkét alakítja a darabban.
 
Hogy született az előadás?

"Az ötlet egy kocsmázás alkalmával született, amikor a színházi helyzetünkről, meg filmekről beszélgettünk. Kiderült, hogy mindannyian szeretjük a Kutyaszorítóbant. Igaz, öngól gyanús dolog egy sikeres amerikai filmet színpadra adaptálni, mégis elkezdtünk gondolkodni, miként lehetne feldolgozni a történetet úgy, hogy rólunk szóljon. Eleinte csak játszottunk, több stáción keresztül jutottunk közelebb egymáshoz, kiderült, hogy hasonló humorú emberek vagyunk. Elkezdtünk improvizálni különböző témákban. Feltettük azt a kérdést is, vajon mi kit rabolnánk ki Magyarországon...
Június elején már volt egy előadásvázlatunk, ami 60 százalékban az eredeti film alapján, 40 százalékban a saját ötleteink alapján állt össze. A bandánk Andy Vajna filmtámogatási bankját akarja kirabolni a producer születésnapi buliján..." - tette hozzá.

Szinopszis

Az előadás hat fiatal budapesti srác története, akik nem ismerik egymást. Azt tervezik, hogy Andy Vajna születésnapi partyján kirabolják a producer házát, és a filmtámogatási pénzzel elmenekülve új életet kezdenek egy másik országban. Az akciót az egyik fiú apja szervezi, aki álneveket ad a fiúknak: Fehér, Kék, Szőke, Narancs, Rózsaszín. A tervek szerint a rablás után egyenesen Zsámbékra hajtanak, hogy egy raktárban szétosszák a pénzt. Az akció vérfürdőbe torkollik: az egyik fiú nem tud uralkodni magán és lövöldözni kezd. A rendőrség rajtuk üt a helyszínen. Mindegyikük különböző utakon menekül a házból, nem tudnak egymásról semmit. A megbeszélt búvóhelyen, a raktárban kétségbeesetten igyekeznek rekonstruálni a házban történt eseményeket. Mindenki bizalmatlanná válik, vádaskodik, és félti a saját életét. Senki nem hisz senkinek, miközben nem mernek sem kimozdulni a raktárból, sem odabent maradni. Kutyaszorítóban vannak, amikor is rádöbbennek, hogy van egy besúgó közöttük.

KUTYASZORÍTÓBBAN

Tíz színész egy füstös kocsmában azon morfondírozik, hogy hogyan tovább. Nincs tovább. De van tovább. Nincs tovább. Miért nincs? Mert nincs pénz. Az nem kell. De kell. Akkor szerzünk. De hogy? Majd lesz. Nem lesz. Akkor kirabolunk valakit. Kit? Akinek van. Hogy? Kitaláljuk. Azután? Ha túléltük, akkor utána jobb lesz. Ha nem, akkor itt a vége.

KONCEPCIÓ: „A realitás, a mesevilágés az abszurd találkozik egy történetben. Tarantino ma már klasszikusnak számító kultuszfilmjét úgy dolgoztuk át, hogy az minden humorát és eleganciáját megőrizve egy új megvilágításban, komplexebb formában kerüljön színpadra. Az átdolgozott anyagban olyan jelenetek is megelevenednek, amelyek a filmtől elrugaszkodva, magyarországi viszonyokban mutatják be a szereplőket, akik a bizalmatlanság, a hitetlenség és a tehetetlenség mintái. Frusztrált fiatalok, akik egész életükben nem akartak mást, mint jól élni." (Radnai Márk, rendező)

 

Külön köszönet: Ránky Ernő Miklós, Törő Mona, Pálos Kata, Hortobágyi Gábor
Támogatók: Színház- és Filmművészeti Egyetem, NKA, Zsámbéki Színházi Bázis, SÍN Műhely, MU Színház, Szputnyik Hajózási Társaság

Szereplők: Kovács Ádám, Klem Viktor, Rusznák András, Simon Zoltán e.h., Kovács Gergely e.h., Borbély Alexandra e.h., Rada Bálint e.h., Fehér Benő e.h., Király Dániel e.h., Pálos Hanna e.h.

Látvány: Cseh Renátó e.h.


Bemutató:

Zsámbéki Színházi Bázis

augusztus 18., csütörtök 21:00

augusztus 19, 20, 10 21:00

EZEK UTÁN, NETALÁNTÁN, ESZEDBE JUT, HOGY NEM JÖSSZ EL ZSÁMBÉKRA?

 

süti beállítások módosítása