Réthelyi az Operáról tárgyalt Orbánnal

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterrel tárgyalt pénteken Orbán Viktor kormányfő; többek között az Operáról is szó esett.

A megbeszélésen döntés született egyebek mellett arról, hogy minél hamarabb a kormány elé terjesztik a két oktatási törvény koncepcióját. A jogszabályok kora ősszel születhetnek meg. Megállapították továbbá, hogy az új kormányzati struktúra beváltotta a hozzá fűzött reményeket - közölte a miniszterelnök szóvivője.

orban1

Szijjártó Péter  tájékoztatása szerint  Orbán Viktor és Réthelyi Miklós áttekintették  az eldöntendő szakmapolitikai kérdéseket, amelyekben hamarosan döntések várhatók. A megbeszélés napirendjén szerepelt a szociál- és a kultúrpolitika áttekintése is, valamint a döntés a Magyar ÁllamiOperaház leendő vezetőjéről. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumon belüli személyi döntések továbbra is a miniszter hatáskörébe tartoznak" - tette hozzá
Orbán Viktor augusztus eleje óta egyenként, négyszemközti beszélgetéseken találkozik kormánya tagjaival, a tanácskozássorozat Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter meghallgatásával vette kezdetét. A miniszterelnök csütörtök délután Felcsúton Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel találkozott.


süti beállítások módosítása