Ősszel indul az Operafaluban az iskola

Ősszel megindulhat a tanítás az egy évvel ezelőtt elhunyt, rendkívül sokoldalú színházi és filmrendező, Christoph Schlingensief által alapított Burkina Fasó-i Operafalu iskolájában.

oper2

Christoph Schlingensief elképzelése szerint a nyugat-afrikai államban megalapított Operafaluban iskola, kórház, színház és a művészek számára szállás működne. Az egyik kurátor, Peter Raue berlini ügyvéd és művészeti mecénás közlése szerint egyelőre a teljes projekt első harmada, az iskola megvalósítására sikerült forrást szerezni.
Bár Schlingensief valamennyi elképzelését egyelőre még nem tudják megvalósítani, az iskola elindításával eleget kívánnak tenni a kiváló művész szellemi végrendeletének - mutatott rá Peter Raue.

oper1
Az Operafalu-projekttel kapcsolatban a tavalyi Bayreuthi Ünnepi Játékokon a zenészek körében adakozás indult a Burkina Fasó-i központ javára, az idei fesztiválon pedig vasárnap délután ismét megemlékeznek Christoph Schlingensiefről.
A rendező tavaly augusztusi halála után a Burkina Fasó-i Operndorf-projekt folytatását Henning Mankell svéd színházi rendező és krimiíró, a mozambiki Teatro Avenida alapítója vállalta.

süti beállítások módosítása