3. d'Wattt - Nemzetközi Kortárstánc és Cirkusz Találkozó

A d’Watt Találkozó idén már harmadik alkalommal várja látogatóit az Erzsébet téri Gödör Klubban, az ország egyetlen nemzetközi kortárstánc és cirkusz találkozójaként, két teljes napon át. Mindkét nap programjai ingyenesen látogathatók szeptember 9.-én és 10.-én.

Az első d'Watt Nemzetközi KortársTánc Találkozót 2009 májusában rendezték az Erzsébet téri Gödör Klubban. A program célja egy olyan alkotói platform megteremtése volt, ahol kortárs előadóművészek találkozhatnak, ismerkedhetnek egymás munkáival, és szemléletüket, tapasztalatikat megosztva új tapasztalatokra és kapcsolatokra tehetnek szert. A fesztivál másik fontos célja, hogy a közönség lehető legszélesebb szélesebb köre találkozzon a kortárs tánc- és cirkuszművészet alkotásaival.

    

Az első két év frenetikus sikere után immár hagyományosnak mondható az őszi találkozó, melyre Európa kiemelkedő produkciói érkeznek, hogy megmutassák, milyen az, ha  a két műfaj egymásra talál. A programban természetesen számos, szintén világszínvonalú hazai fellépő is szerepel. Mindkét nap programjai ingyenesen látogathatók.

Az első napot rögtön egy magyar csapat indítja, a CirkuszJam fiatal artistái és zsonglőrei új, térspecifikus  produkcióval várják az érdeklődőket. Őket a Cie Circoncentrique követi a színházteremben, ami a tavalyi évben már külön-külön produkcióval nálunk járt két csoport közös produkcióját jelenti: a Maxime Pythoud virtuóz karika művész, és Alassando Madia labdazsonglőr duettje.

     

Az est utolsó műsora a workshop program keretében meghívott berlini Less-Mess Performing Art előadása lesz, akik fiatal magyar művészek részvételével kísérletet tesznek arra, hogy egy új produkcióban egyesítsék a német táncszínházat az új cirkusszal.

A második napot a Willany Leó improvizációs táncszínház nyitja a teraszon, őket követi a Duo Leo fiatal francia páros duettje , akik a táncot színészettel, és bravúros akrobatikus elemekkel töltik meg. A találkozót az olasz MagdaClan zárja.

Ez a cirkusztársulat egy kabaréval érkezik hozzánk, amiben hat rendkívül tehetséges cirkuszművész öltözteti új ruhába a tradicionális kabaré műfajt.

 

TELJES PROGRAM

2011.09.09

19:30 CircuszJam (HU)

20:00 Cie Circoncentrique (I-CH)

21:10 Less- Mess workshop bemutató (D-HU)

 

2011.09.10.

19:30 Willany Leó Improvizációs Táncszínház (HU)

20:00 Duo Leo (F)

20:45 MagdaClan (I)

süti beállítások módosítása