Lendvai, Hiller: József Attila Színház szomorújátéka egy abszurd tragikomédia

"A József Attila Színház szomorújátéka egy abszurd tragikomédia elemeivel bővült" - írta Lendvai Ildikó és
 Hiller István,
országgyűlési képviselők. A Színház.hu a teljes írást közli.

A József Attila Színház szomorújátéka egy abszurd tragikomédia elemeivel bővült.

Miközben az évadnyitó társulati ülésen gyakorlatilag a társulat szétverését hirdették meg, a sajtóhírek szerint a színház saját produkciók helyett az új igazgató családtagjai által vezetett színházak előadásait fogadja majd be.

jasz

Két előadással az igazgató lánya által vezetett Turay Ida Színház, kettővel pedig a felesége igazgatása alatt álló Soproni Színház fog vendégszerepelni. Miközben a színpad egy családi körbefoglalkoztatás kulisszáit adja, az egykori József Attila Színház művészei könnyen kilátástalan helyzetbe kerülhetnek, hiszen most, az évad kezdetén már az sem tud máshová szerződni, akinek módja lehetett volna rá.

A színházszerető közönség pontosan tudja: a színházat nem az épület teszi. A nézők, a műhely, a művészek, kedvéért járnak oda. Ha csak a falak maradnak, az már csak nevében lesz József Attila Színház, már ameddig áldozatául nem esik az átkeresztelési járványnak.

A József Attila Színház igazgatójáról tudjuk, hogy remek színész, tehetséges művész. Nyilván jó családapa is. Színházigazgatói minőségében inkább az előbbi, mint az utóbbi erényekről kellene tanúbizonyságot tennie, és ehhez kell segítséget kapnia a színházi szakma felelőseitől is.

Lendvai Ildikó és
Hiller István,
országgyűlési képviselők

süti beállítások módosítása