Mágnás Miska Szegeden landol 2012-ben

A 2012-es Szegedi Szabadtéri Játékok évadáról kedden tartottak sajtótájékoztatót: Cintányéros cudar világgal zárul 2012 nyara, hiszen operett-bemutatóként színre kerül Szirmai Albert és Gábor Andor örökzöldjeivel a Mágnás Miska, mely még soha nem szerepelt a Dóm téren.

A 2012-es Szegedi Szabadtéri Játékok évadáról kedden tartottak sajtótájékoztatót: két musical, néptánc, két opera és operett várja jövőre a közönséget. Még mind a hatvannégyezer néző emlékezetében élénken élnek az idei évad legszebb szabadtéri pillanatai, a 2012-es évadra máris izgalmas műsort hirdetett Bátyai Edina.

Cintányéros cudar világgal zárul 2012 nyara, hiszen operett-bemutatóként színre kerül Szirmai Albert és Gábor Andor örökzöldjeivel a Mágnás Miska, mely még soha nem szerepelt a Dóm téren. Miska, a talpraesett lovászfiú, a „vazsmegyei gyerek" pillanatok alatt, a szemünk láttára válik előkelő arisztokratává. Tenyeres-talpas párjából, Marcsából is estélyis „flancos" dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba. A mulatságos történet igazi jutalomjátékot jelent majd a minden bizonnyal parádés szereposztásnak.

 

dm

Az előadások szereplői és az alkotók kiléte a szokásos módon jövő év elején lesznek nyilvánosak. A jegyértékesítés október 4-én kezdődik a REÖK-ben és az ismert jegyirodákban.

Sikeres, a várakozásoknak megfelelő évadot zárt a 80 éves Szegedi Szabadtéri Játékok, annak ellenére, hogy az általános gazdasági helyzet és az idei rossz időjárás miatt úgy tűnt, nehezebb lesz a kívánt eredményeket produkálni. A Dóm téren és az Újszegedi PORT.hu Színpadon összesen több mint hatvannégyezer ember élvezte a kitűnő produkciókat – ez több mint kilencven százalékos látogatottságot jelent – tájékoztatta a sajtót Bátyai Edina igazgató a keddi évadzárón és 2012-es évad ismertetőn.

 

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

süti beállítások módosítása