Előremenekülnek, hajóznak, készülnek - Nyílnak a színházak

A Nemzetiben pénzügyileg nehéz időszak jön, öt bemutató lesz a Bárkán, az egri hajó elhagyta a partot, Görög László és Balázs Péter Győrbe készül, előremenekülnek a Katonában. Összegyűjtöttük, mi várható a következő évadban. Cikkünk folyamatosan frissül

nemzeti

Alföldi: pénzügyileg nehéz időszak jön - Évadnyitó a Nemzetiben

Évadnyitó társulati ülést tartott Alföldi Róbert igazgató; a Nemzeti Színházban hivatalosan is megkezdődött a 2011-2012-es évad, a színház nyolc bemutatót tervez.

 

Szabadeséstől A teljes 10. évadig - Öt bemutató a Bárkán

Öt premier, köztük két új kortárs magyar dráma - Tasnádi István East Balkán munkacímű művének és Szabó Borbála A teljes tizedik évad című darabjának - ősbemutatója várja a Bárka Színház szeptember 17-én induló 15. évadjában a közönséget.

 

Blaskó Balázs: a partot elhagyta a hajó

Az év végéig rendelkezésre állnak az egri Gárdonyi Géza Színház működéséhez szükséges források, így biztonságban lejátszható az évad - mondta Blaskó Balázs, a teátrum direktora a színház keddi évadnyitó társulati ülésén.

 

Káel Bánk bán rendezésével nyit az Opera

A hagyományokat felelevenítve Erkel operájával nyílik meg a Magyar Állami Operaház 2011-12-es szezonja szeptember 4-én este. A Bánk bán ősváltozatának kissé húzott verzióját állítja színpadra Káel Csaba, vezényel Héja Domonkos, Gertrudis szerepében pedig Marton Éva tér vissza a színpadra.

 

 

Mi jön a József Attila Színházban?

A József Attila Színház tavaly repertoáron lévő előadásai közül négy-öt darab marad műsoron, a Turay Ida Színház és a soproni Petőfi Színház mellett több vidéki színház produkcióját, valamint táncelőadást is láthat a közönség az angyalföldi teátrumban, ahol tavaszra terveznek két saját bemutatót - erősítette meg a színház igazgatósága. Azt is közölték, hogy az eddigi társulat szinte minden tagját újra foglalkoztatják majd egyes produkciókban. Nemcsák Károly igazgató hozzátette, jelenleg szeretne az érdemi, művészi munkával foglalkozni, így egy ideig nem ad nyilatkozatot.

 

Görög László és Balázs Péter is Győrbe készül

Újdonság, hogy az előadásokat blokkosítják, azaz hetekig egy új darabot játszanak. Így a közönség gyakorlatilag egy időben láthat egy-egy darabot, a nézők frissiben oszthatják meg egymással színházi élményeiket. Az sem utolsó szempont, hogy a díszleteket nem kell naponta építeni, bontani, egyszerűbbé válik a színészek egyeztetése is - írja a Győrplusz.hu.

 

Indul a Titkok évada a Jókai Színházban

A nyári időszak tapasztalatainak összegzésével, a Titkok évadának bemutatásával, az intézmény tulajdonosváltásának kérdésével, valamint az idei célok meghatározásával nyitotta meg a 2011/2012-es évadát a Békés Megyei Jókai Színház.

 

Előremenekülnek a Katonában

Tizenegy új bemutatóval készül a hamarosan kezdődő évadra a Katona József Színház. A prózai előadások mellett három zenés premier is szerepel a műsoron, továbbá két koprodukciót is terveznek, a Művészetek Palotájával és a Szputnyik Társulattal is születik közös előadás.

1

2 bemutatót elhagynak a Kamaraszínházban

Budapesti Kamaraszínház három játszóhelyén - a Tivoli Színházban, az Ericsson Stúdióban és a Shure Stúdióban - összesen nyolc bemutatót terveznek; az első nagyszínpadi premier Spiró György Az imposztor című darabja lesz, emellett Kristóf Ágota, Sofi Oksanen és Háy János művét is műsorra tűzik a most induló évadban.

 

Jubileumi Kolibri Évadnyitó Fesztivál

2011. szeptember 3-án, szombaton egész napos családi programmal nyitja meg kapuit az idén húsz esztendős Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház. A Jókai téren és a színház épületében tartott ingyenes rendezvényre az ország minden tájáról érkeznek a vendégfellépők a kicsik és nagyok szórakoztatására.

 

Külföldi turnéval kezdi 10. évadát a Maladype

Ljubljana, Arad, Wroclaw, Olsztyn, Bukarest, Sepsiszentgyörgy, Bécs; hét állomás várja a Maladype Színház repertoárjának öt előadását.

 

Rátóti: a kertben munka vár - Évadnyitó Kaposváron

Öt nagyszínpadi mű, négy stúdióelőadás és két gyerekdarab bemutatója szerepel a kaposvári Csiky Gergely Színház újratervezés (ÚT) szlogennel összeállított, következő évadra szóló repertoárján. "Majd áll a ház, hol lakhatunk, a kertben munka vár" - Voltaire soraival indította a társulati ülést Rátóti Zoltán.

 

Szász János újra rendez Kecskeméten

A kecskeméti Katona József Színház következő évadjában tizenkét bemutató lesz, mások mellett Mohácsi János, Szász János, Bagó Bertalan és Forgách András is színpadra állít egy-egy darabot.

 

Visszaállunk a normális menetre - Évadnyitó Komáromban

Verebes István, Görög László, Laboda Kornél rendezők valamint Aldobolyi Nagy György zeneszerző részvételével tartotta 59. évadnyitóját a Komáromi Jókai Színház társulata szerda délelőtt. Tóth Tibor színházigazgató bevezetőjében megígérte, hogy nem ismétlik meg az elmúlt szezon erőltetett menetét, amikor csaknem 200 előadást tartott a színház.

 

Szindbád nyomoz Tirpákiában és a nyíregyházi színházban

Az önálló színtársulat létrehozásának harmincadik évfordulóját ünnepli a 2011/2012-es évadban a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, amely ebből az alkalomból saját készítésű, zenés bűnügyi komédiát "ajándékoz" közönségének.

 

Spirit Színház – a „felelősség” évadjával indít

Budapesten nemrégiben alakult meg a Spirit Színház. A „Lélekteátrum” első bemutatója „ A fiú a tükörből, avagy rekviem a gyerekkorért” című előadás sikert aratott a Tháliában, ahol szeptembertől ismét játsszák. Első évaduk kizárólag ősbemutatókból áll: ifjúsági darab, Müller Péter és Popper Péter adaptációk, amerikai vámpír musical és Frida Kahlo élete. A bemutatókról, a teátrum megalakulásáról és a társadalmi célokról mesél Perjés János, a színház vezetője.

 

Nyílt nappal elindult a pécsi évad

Nyílt nappal indult a Pécsi Nemzeti Színház évada, melyen a város lakói is részt vettek. A nyitó ülésen a megújulásról és a nehézségek leküzdéséről esett szó.

 

"Mindenkit várok a lecsómra" - Évadnyitó Veszprémben

A Koldusopera című zenés színmű bemutatójával nyitja a 2011/2012-es évadot a veszprémi Petőfi Színház szeptember 16-án - mondta Oberfrank Pál, a színház igazgatója szerdán, az évadnyitó társulati ülést megelőző sajtótájékoztatón.

 

quintus

Quintus Konrád bemutatta a Vörösmarty Színház évadát

A családtörténetek állnak a középpontban a székesfehérvári Vörösmarty Színház 2011-2012-es évadjában. A nagyszínpadon hat bemutatót és egy vendégprodukciót, a stúdiószínpadon egy, a Pelikán teremben három premiert és egy beavató színházi előadást láthat a közönség. Az első olvasópróbák már megkezdődtek - mondta Quintus Konrád, aki a Vörösmarty Színház munkáját az előző igazgató májusi leváltása óta irányítja megbízott igazgatóként.

 

"Egy sziget, ahol a tehetség fénye világít" - Évadnyitó Szolnokon

Valamennyi színházi műfajt ápolva hét nagyszínházi bemutatót, köztük egy bérleten kívüli zenés vígjátékot visznek színre a szolnoki Szigligeti Színházban a 2011/12-es évadban - hangzott el a teátrum keddi évadnyitóján.

 

Besenczi: a próbaév letelt - Évadnyitó Zalaegerszegen

A könnyedebb műfajtól a komolyabb, fajsúlyosabb előadásokig mindent megtalálhat a  közönség a Hevesi Sándor Színház idei műsortervében - jelentette ki Gyutai Csaba polgármester a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház hétfői évadnyitó társulati ülésén.

 

Emberfeletti küzdelmek az idén 115 éves Vígszínházban - Kezdődik az évad

Megkezdte új évadát az idén 115 éves Vígszínház. Szeptemberben a magyar dal napja, a magyar dráma napja és a Vígnap szerepel a műsoron, októberben pedig három bemutatóval várják a közönséget.

süti beállítások módosítása