"Egy sziget, ahol a tehetség fénye világít" - Évadnyitó Szolnokon

Valamennyi színházi műfajt ápolva hét nagyszínházi bemutatót, köztük egy bérleten kívüli zenés vígjátékot visznek színre a szolnoki Szigligeti Színházban a 2011/12-es évadban - hangzott el a teátrum keddi évadnyitóján.

Balázs Péter - aki 2007 óta vezeti a Tisza-parti város színházát, és akit az év elején újabb négy évre kineveztek - rövid beszédében úgy fogalmazott: arra törekszik, hogy a színház továbbra is a szeretet színháza legyen, "egy sziget, ahol a tehetség fénye világít". Mint mondta, ő azért van az intézmény élén, hogy kollégái minél kevesebbet érezzenek meg a gazdasági nehézségekből, és minden energiájukat az alkotó munkára tudják fordítani.

berletdedikalasBalázs Péter bérletet dedikál

Kállai Mária, a város kulturális ügyekért felelős alpolgármestere arról beszélt, hogy a pénzügyi megszorítások ellenére a teltházas előadások sorát produkáló teátrumot minden lehetséges anyagi forrással támogatni fogják. 
Bejelentette, hogy a Szigligeti Színháznak művészi tevékenysége újabb elismeréseként szeptember elsején, Szolnok Napján a város legmagasabb elismerését, az Ezüst Pelikán Díjat adományozzák.
A Szigligeti Színházban az új évad első nagyszínházi premierjét szeptember 23-án tartják: Molnár Ferenc Liliom című drámáját Kiss József rendezi. Az évad során bemutatják még Márai Sándor Kaland című drámája, a Légy jó mindhalálig című musicalt, Kálmán Imre Cirkuszhercegnő című operettjét, Hunyady Sándor A három sárkány című vígjátékát, valamint Carlo Goldoni Mirandolináját. Bérleten kívüli darabként az Imádok férjhez menni című zenés vígjátékkal bővítik a színház idei repertoárját.

 

Kapcsolódó anyagok:

Nem a szutyok oldalán állok - Interjú Balázs Péterrel

Balázs Péter: a kísérletezés laboratóriumba való

Gyerekszereplőket keres a szolnoki színház

103 százalékon a szolnoki színház

 

 

süti beállítások módosítása