Fényinstalláció és szabadtéri koncert az Opera előtt

Különleges fényinstallációkkal kísért szabadtéri koncertet ad szombat este a Magyar Állami Operaház épülete előtt a kétszáz éve született Liszt Ferenc tiszteletére Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész.

A 2011-es Liszt-évhez csatlakozva, a nagy zeneszerző születésének 200. évfordulójára emlékezve szerveznek ingyenes szabadtéri koncertet szombat este háromnegyed 8-ra az Operaházzal és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségével együttműködve, a főváros segítségével.

A rendezvényen Bogányi Gergely mutatja be Liszt Ferenc "önarcképeit", és kalauzolja el a hallgatókat a klasszikus zene világába: a zongoraművész olyan műveket gyűjt csokorba, amelyekben a hazáját szerető ember, a hazai táj csodáit ámulva figyelő utazó, a mélyen hívő, más művészeti ágak által is inspirált alkotó nyilvánul meg - tájékoztatott a terézvárosi önkormányzat.
Bogányi Gergely zongorakoncertje előtt és után Gábor Éva Mária és Lévay Jenő Munkácsy Mihály-díjas képzőművészek Liszt zenéjére megalkotott és az Operaház homlokzatára vetített fényinstallációs képi kompozícióját tekinthetik meg az érdeklődők.
Az esemény fővédnöke Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke és felesége, Schmittné Makray Katalin.

süti beállítások módosítása