Zsótérral nyit a Radnóti Színház

"A kor gazdasági és lelki depressziója óhatatlanul hatással van a színház működésére is" - mondja Bálint András, aki augusztus 29-én, hétfőn megnyitotta a Radnóti Színház 27. évadát.

A színház augusztus 1. óta Nonprofit Kft-ként működik, így Bálint András immár ügyvezető igazgatóként nyitotta meg az új évadot a színház megújult nézőterén. Mint mondta, a kor gazdasági és lelki depressziója óhatatlanul hatással van a színház működésére is, de ez remélhetőleg nem hagy nyomot az előadások művészi színvonalán, hiszen kifejezetten izgalmas év elé néz a Radnóti.

Az első bemutató Tennessee Williams drámája, a Vágyvillamos, Zsótér Sándor rendezésében, Kováts Adéllal, Csányi Sándorral és Petrik Andreával a főszerepben.

zsoterelbujtatvaZsótér Sándor

Az évad következő premierje Térey János vadonatúj – még íródó – Protokoll c. darabja lesz, majd Mohácsi János állítja színpadra Feydeau Bolha a fülbe c. vígjátékát, és a költészet napja környékén várható Bálint András verses kutya-estjének bemutatója.

A társulati ülésen elhangzott, hogy idén is képviselteti magát a színház a nyíregyházi Vidor Fesztiválon: szeptember 1-jén, csütörtökön 19 órakor látható A Főfőnök c. előadás a Móricz Zsigmond Színházban.

süti beállítások módosítása