A székesfehérvári társulat is Quintust akarja

Öten pályáztak a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára; a július 22-i határidőig beérkezett pályázatokat a szakmai előkészítő bizottság után most a színház Közalkalmazotti Tanácsa és a társulat előtt mutatták be programjukat. A társulat végül többségi szavazással Quintus Konrád mellett tette le voksát, őt javasolják majd a posztra Székesfehérvár Közgyűlésének.

vorosmartyszinhaz

Öten pályázták meg a Vörösmarty Színház igazgatói posztját., augusztus elején a szakmai bizottság hallgatta meg a jelölteket. Most a társulat előtt kellett bemutatniuk programjaikat, és felelni az ezzel kapcsolatos kérdésekre.

 

A posztra a színház megbízott igazgatóhelyettese, Quintus Konrád is pályázik. Elmondta, hogy nagyon fontos számára a társulat véleménye, hisz együtt dolgoznak meg nap, mint nap a nézők kegyeiért. Szűcs Gábor, a színház korábbi művészeti igazgatója is versenybe szállt a posztért. Véleménye szerint szükség van arra, hogy nyugodt időszak következzen, ugyanakkor tanuljanak a korábbi hibákból. Úgy véli, itt eltöltött évei ezt elősegíthetik. Surányi András író, rendező szerint a színház életéből egy komplex gondolkodás hiányzik, egyebek mellett ezen változtatna, ha rá esne a választás. Kuna Károly színművész szerint az a legfontosabb, hogy emberileg és szakmailag is megfelelő személy kerüljön az igazgatói székbe. Úgy véli, ha megvan ez a személy, jöhet az új struktúra. A Deutsches Theater vezetője, Frigyesi András bevezetné egyebek mellett a mese bérletet is, valamint lehetőséget adna arra, hogy a társulatban mindenki megmutathassa, mi rejlik benne.

 

A meghallgatás után Juhász Illés, a Közalkalmazotti Tanács elnöke szűkszavúan nyilatkozott, de mint mondja, bízik abban, hogy a közgyűlés a megfelelő embert fogja felkérni a pozícióra. A bemutatkozások és kérdés-feleletek után a színház közalkalmazottai titkos szavazással nyilvánítottak véleményt. Quintus Konrád 46, Kuna Károly 12, Frigyesi András 10, Surányi András 6, Szűcs Gábor pedig 5 szavazatot kapott. A Vörösmarty Színház igazgatójának ügyében a végső szót Székesfehérvár Közgyűlése mondja majd ki.

 

Forrás: www.szekesfehervar.hu

süti beállítások módosítása