Isten szemével nyit az M Studio

Új bemutatóval, bérlettel és budapesti vendégjátékkal startol a sepsiszentgyörgyi M Studio hetedik évadja.

Augusztus 22-től új előadás – egy ősbemutató – próbái zajlanak az M Studio társulatánál. Az Isten szeme című előadás, amelynek próbafolyamata már az előző évadban elkezdődött, elsősorban Tar Sándor A mi utcánk című elbeszélés-füzérének színpadi adaptációja. A produkció kiindulópontját képező mű egy zárt falusi közösség széteső világát örökíti meg szociográfiai pontossággal és költői szépséggel. A rendező és a társulat ugyanakkor más Tar-műveket is felhasznált a szövegkönyv létrehozásában.

 

Torekeny_HenningJanos2

Az előadás rendezője Rácz Attila, a budapesti Hólyagcirkusz Társulat tagja, látványtervezője pedig Mikuli Dorka, a pécsi Janus Egyetemi Színház tagja. A produkcióban, amelynek bemutatójára szeptember 10-én kerül sor, az M Studio társulata mellett Fekete Mária, a Tamási Áron Színház színésznője, Keresztes Szabolcs, szabadúszó művész és Ambarus Ádám, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad tagja is részt vesz.

 

Az Isten szeme című produkción kívül, a 2011/2012-es évadra még további két bemutatót tervez az M Studio társulata. A második előadást a világhírű Nagy József (Josef Nadj) színésze, Gemza Péter rendezi, Abe Kobo A homok asszonya című regénye alapján (a bemutató tervezett időpontja január vége). Az évad harmadik előadása, Csehov – Negyedik felvonás címmel, a szerb színész, rendező és színházpedagógus Rale Milenković keze alatt születik majd meg.

Othello

A 2011/2012-es évadra az M Studiónak sikerült egy régebbi tervét, a bérletek bevezetését is megvalósítania. A bérlet négy előadást, a három új bemutatót és az Othello és hőn szeretett Desdemonája című produkciót tartalmazza. A 35 lejes felnőtt-jegycsomag és a 20 lejes diák- és nyugdíjas bérlet szeptember közepétől vásárolható meg a Városi Kulturális Szervezőirodában.

 

Az új évadban a vendégjátékok is főszerepet kapnak az M Studio életében. Először szeptember 23-án és 24-én Budapesten, az Artus Stúdióban játssza a társulat a Goda Gábor rendezésében létrejött Törékeny című előadást, amelyet októberben és novemberben gyergyószentmiklósi, kolozsvári és bukaresti Othello-vendégszereplések követnek.

süti beállítások módosítása