Domingo nyitja a Bécsi Állami Operaház új évadát

Verdi Simon Boccanegrájának előadásával és Plácido Domingóval a címszerepben szombaton kezdődik a rangos Bécsi Állami Operaház 2011-12-es szezonja. Szeptember 9-én a milánói Scala együttese lesz a Ringen, a körúton álló ház vendége.

A szombati évadnyitó előadás, a Scala tavalyi produkciója különlegessége, hogy a bariton címszerepet, a genovai dózsét Plácido Domingo alakítja, aki már Berlinben és New Yorkban is bemutatkozott ebben a szerepben. A Simon Boccanegrát nemcsak azok láthatják, akiknek sikerült jegyet venniük, mivel az operát élőben közvetítik a Rathausplatzon folyó hagyományos nyári zenei filmfesztivál közönsége számára.

wien

Mint Dominique Meyer intendáns bejelentette, felelevenítik az annak idején még Herbert von Karajan révén kialakított kapcsolatot és szeptember 9-én vendégül látják a milánói Scala ének- és zenekarát. Verdi Requiemje szólal meg Daniel Barenboim vezényletével, és neves szólistákkal: Jekatyerina Gubanovával, Violeta Urmanával, Rolando Villazónnal, Alekszandr Vinogradovval.
Ugyanezen a napon a Scala Fidelio-előadásának vendége Milánóban a Bécsi Filharmonikus Zenekar, amely az operaház muzsikusaiból áll, a karmester bécsi opera zeneigazgatója, Franz Welser-Möst.
Az osztrák fővárosba várják a szezon Wagner-előadásainak vezényletére Christian Thielmannt, szeptember 7-én pedig először vezényel a házban a híres brit dirigens, Jeffrey Tate. Verdi Falstaffjának karmestereként a 35 éves örmény származású francia karmester, Alain Altinoglu mutatkozik be szeptember 15-én.

süti beállítások módosítása