Bemelegít a temesvári Magyar Társulat

Nyílvános gálával ér véget a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház idei, immáron negyedik mozgásművészeti mesterkurzusa. Az eseményre szombaton, szeptember 3-án 16:00 órától a színház Nagytermében kerül sor.

Sipos_Vera

Sipos Vera


A gálán a résztvevő temesvári magyar társulat tagjai, valamint a különböző erdélyi-, illetve külföldi városokból érkezők bemutatják, amit az egyhetes Mozgás és/vagy szöveg című mesterkurzus alatt tanultak. Az idei workshop Sipos Vera irányítása alatt zajlik, aki a Horváth Csaba vezette Forte Danse társulat tagja.

A hagyományokhoz híven a workshop sportnappal végződik, melyet a színház idéntől a Bartók Béla Elméleti Líceummal közösen szervez a magyar tanintézmény felújított sportpályáján. A sporteseményre vasárnap, szeptember 4-én kerül sor, déli 12:00 órai kezdettel. Az esemény fővédnöke Dudás József, sportújságíró.

A már hagyományos kosárlabda- és asztalitesziszbajnokság mellett idéntől lábteniszmérkőzésre is sor kerül, a nap fénypontja pedig minden valószínűség szerint a focikupa, melyre idén a színház és a színház barátainak csapata mellett a Bartók Béla Elméleti Líceum tanári csapata is benevezett.

 

csiky_gergely_logo

 

 

Sportnap – 2011. szeptember 4. – Tervezett program:

12:00, sportterem: asztalitenisz – egyéni, páros: férfi, női

13:30, sportpálya: fotball

15:00, hátsó sportpálya: kosárlabda – férfi, női

16:30, hátsó sportpálya: lábtenisz – férfi

 

A kurzus zárása egyben az évad kezdetét is jelenti Temesváron. Elsőként a Zián és Kopik című bábjátékkal vendégeskedik a társulat a környékbeli falvakban. A két környezet- és gyermekbarát manóról szóló, Palocsay Kisó Kata által rendezett előadás idén nyáron részt vett az Avignoni Színházi Fesztivál „off" programjában.

A teljes szeptemberi játékrend ITT látható.

 

1425_27b17

Jelenet a Zián és Kopik c. előadásból

 

forrás: Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Temesvár

süti beállítások módosítása