Oberfrank a "veszprémi lecsókirály" - Százak ünnepeltek a színházi pikniken

Hatalmas közönségsikerrel ért véget a színházi piknik a Veszprémi Petőfi Színház épülete előtti téren szombaton. Az ötven éves társulati jubileumát ünneplő teátrum programsorozatára több százan látogattak el, az esti koncertek fesztiválhangulatban zajlottak.

oberfrank

A színház beszámolója:

Már kora délután érezni lehetett a levegőben, hogy a zenés piknik különleges atmoszférában zajlik majd. Ehhez persze az is kellett, hogy Oberfrank Pál direktor lecsója már a városban híressé vált, rengetegen várták, hogy megkóstolhassák az ínycsiklandó étket. A nézők mosolyogva jegyezték meg, az igazgató bátran viselheti a "veszprémi lecsókirály" címet. Nagyon kitett magáért a Tóth Loon és Nyirkó István színművész páros, akik a nap folyamán 300 lángost sütöttek meg a közönség legnagyobb örömére. Kígyózó sor várta állandóan az újabb adagokat, a színház lángoshercegei pedig állták a sarat. Tóth Loon viccesen meg is jegyezte, ezzel a teljesítménnyel a Balaton-parton is egész szép forgalmat tudnának elérni, s bár nagyon elfáradtak, mégis csak egyszer ötven éves a társulat.

loon

A műszak is remekül bánt a fakanállal, senki nem maradt éhes ezen a pikniken.
Mindeközben rengetegen vettek részt a jelmezes fotózkodáson, kézművesfoglalkozáson, íjászkodáson, díszlet-makettkészítésen. Perlaki Róbert, a színház örökös és a társulat alapító tagja rendületlenül mesélt a gyerekeknek a díszletek készülésének folyamatáról. Ozsváth Ildikó pedig a magyar színházi életben egyedülálló patinázó műhely munkáit mutatta be a közönségnek.

pici

A nap egyik kedvelt és nagy tömegeket megmozgató programja a színházbejárás volt. Vezetett csoportokat Szalma Tamás és Máté P. Gábor színművész, valamint Alföldi Szilvia művészeti titkár is. Az érdeklődők bepillanthattak a kulisszák mögé, bejárhatták az épületet, megismerhették a színpad és az öltözők rejtett világát. A színház országosan is elismert világítási és hangtechnikai csapata pedig zenés fény-showt mutatott be az ámuló nézőknek.

nyiltnap

Mindeközben az épület előtti színpadon fellépett Vastag Csaba, Bécsi Kamilla, a tordasi Szivárvány együttes, a Melody BP és két budapesti színészzenekar, a Harmadik figyelmeztetés, valamint a Könnyű Esti Sértés. A nap meglepetése a Veszprémi Petőfi Színház díváinak a színpadra lépése volt. Kéri Kitty, Dobra Mária, Dominek Anna, Módri Györgyi, Terescsik Eszter, Perjési Hilda színművészek és Péti Krtisztina dramaturg Völgyesi Gyöngyi zongorakísérete mellett nagy sikert arattak. Műsorukkal elvarázsolták a közönséget.
 A jó hangulatú színházi pikniket utcabál zárta.

 

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

süti beállítások módosítása