Stohl: "nincs vészforgatókönyvünk"

Szeptember 6.-án valószínűleg megszületik a másodfokú ítélet Stohl András ügyében. A színész több sajtóorgánumnak is beszélt arról, hogy érzi magát, mire készül. 

A Blikk kérdésére, nem szörnyű dolog-e újra és újra szembesülnie mindazzal, ami történt, Stohl András azt felelte: “A lelkem égeti szét”. Arról számolt be, hogy az elején hályogkovács módjára vágott bele a drogprevenciós előadás-sorozatba, nem is tudta igazán, mire vállalkozik. “Valóban szörnyű ismételten szembenézni a hibáimmal, bűneimmel, de meg kellett tegyem. A fiatalok kíváncsiak arra, mi történik velem, hogyan gondolkodom a saját sorsomról, felismertem-e a felelősségem. Érdekes, hogy a 15. alkalom után kezdtek támadni, mondván, hogy a kábítószer-fogyasztásra akarom rábírni a fiatalokat. Ekkor csatlakozott hozzánk dr. Stemler Mihály drogprevenciós szakember, s ezután már hárman jártuk az országot, hiszen az ügyvédem, dr. Ruttner György is elkísért az előadásokra. Ezzel a vezekléssel nem a világot szeretném megváltani, csak hozzájárulni ahhoz, hogy a világ egy kicsit megváltozzon” – nyilatkozta a színész.

stohlandras_ruttnergyorgyDr. Ruttner György ügyvéd és Stohl András

“Az elején nagyon kemény volt szembenéznem nemcsak önmagammal, de az emberekkel is. Akkor még nagyon erős volt a köztudatban, hogy egy semmirevaló, felelőtlen drogos és alkoholista szemét vagyok, és mindenki így is tekintett rám. Az nagyon rossz volt. Állnom kellett a sarat, méghozzá úgy, hogy nagyon őszintének kellett lennem, nem titkolhattam el semmit sem csak azért, hogy magamat mossam tisztábbra” – fogalmazott a Blikknek.

Arról, hogy a legkisebb lányát, Franciskát felkészítették-e arra, hogy esetleg nem láthatja majd az édesapját, Stohl azt mondta, nem mutatják ki a szorongásukat előtte. “Nincs vészforgatókönyvünk sem, mi lesz, ha börtönbüntetésre ítélnek. És nem is hiszem, hogy Franciska három­évesen meg tudná érteni, miért nincs apa” – tette hozzá.

A Borsnak pedig elmesélte, próbákkal telnek napjai a Nemzeti Színházban. “A munka sokat segít, mert amikor dolgozom, akkor éppen nem arra gondolok, hogy mi lesz a bíróságon. Ha letöltendő börtönbüntetést kapok, nem azonnal visznek el bilincsben, még lesz annyi időm, hogy megtegyem a már átgondolt megfelelő lépéseket arra, hogy a családom biztonságban maradjon” – közölte.

Azt is elárulta, hogy nagyon fél. “De megpróbálok egészségesen gondolkodni, hiszen nem lehet a nap minden percében félelemben élni. Nem fantáziálok a börtönről, nem képzelem el a cellát, a bezártságot, ezekkel mind a tárgyalás után kell szembenéznem. Ma csak szeptember 6-ig látok el, tovább nem” – fogalmazott Stohl András.

 

Kapcsolódó anyagok:

Fegyelmit kezdeményeznek Stohl ügyében

Stohl-ügy: kész a sorsdöntő szakértői jelentés

Szakvéleményre vár Stohl - a szabadsága a tét

Stohl: lehajtom a fejemet

A Színház.hu interjúját Stohl Andrással itt olvashatják.

 

 

Forrás: Blikk, Borsonline

süti beállítások módosítása