Bangkokban járt a sepsiszentgyörgyi Karnevál

Bangkokban mutatta be Karnevál című előadását a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely a hétvégén; a székely-thai együttműködésben létrejött darabot négy héten át próbálták Thaiföldön a színészek, akik szeptember 9-ig maradnak a délkelet-ázsiai országban.

A székelyföldi Osonó Színházműhely másodszor utazott Thaiföldre, ahol a Moradokmai Színházi Központtal egy Bangkok melletti tanyaszínházban dolgoztak a darabon, amelyet a társulat vezetője, Fazekas Misi írt. A Karnevál az emberi megfelelést, a folyamatos szerepjátékokat, a rejtőzködést és a közhelyeket szajkózó tömegből való kitörés szükségességét helyezi a középpontba.
A szombati bemutatót a bangkoki az Art Culture Centerben tartották, ott, ahol tavaly a Részletek a bolyongás meséiből című darabot is eljátszotta az Osonó Színházműhely thaiföldi turnéján. Az Osonó színésze, Mucha Oszkár, azt nyilatkozta:  "Akkor kelsz fel reggel, mint itthon éppen lefeküdnél, nehéz a darabon belülről lelkesíteni a hat thai színészt, igaz erre nincs is igazán szükség, mert a helyiek hihetetlen kíváncsisággal és érdeklődéssel vetették bele magukat a munkába".

bangkok2

„Csíkszeredából indultunk autóval Szófiába, majd onnan Kijevbe és végül Bangkokba repültünk. Furcsa útvonal, de mégis ilyen balkáni huszárvágással a leggazdaságosabb. Az ukrán társaság gépe késett, így a kijevi reptéren egy 300 fős várakozó tömeg alakult ki a bangkoki gépet várva. Nagy élmény volt felfedezni, ahogyan óráink teljesen eltérően járnak, nem beszélve a nyelvünk, bőrünk színének vagy ruháink különbözőségéről. Itt egyébként tél van, úgyhogy az idő „le van hűlve” 29 fokra” – osztotta meg az utazás és az érkezés élményét Bartha Lóránd.

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely három alkotója szeptember 9-ig marad az ázsiai országban. A premiert követően a színészek thaiföldi turnéra indultak. A tervek szerint az előadást Erdélyben is bemutatja az Osonó Színházműhely.

süti beállítások módosítása