Stohl miatt változik a Nemzeti Színház műsora

A Nemzeti Színház nyolc előadásában veszik át a börtönbüntetésre ítélt Stohl András szerepét kollégái, az Úri muri című darabot pedig egyelőre nem tűzi műsorra a színház.

Stohl Andrást kedden ítélte jogerősen tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre a Pest Megyei Bíróság; az ittas vezetés miatt elítélt színész-műsorvezető csak a büntetés felének letöltése után helyezhető  feltételesen szabadlábra.
 A Nemzeti Színház már az ítélethirdetést követően jelezte: tudomásul veszik a színész ügyében hozott jogerős bírósági ítéletet, és a színház működésében történő változásokról tájékoztatják a közvéleményt.
   

berzsian2Murányi Tünde és Stohl András a Berzsián és Didekiben

A színház szerdai közlése szerint a teátrum műsorában az alábbi változások történnek a 2011/2012-es évadban: Az ember tragédiája című előadásban az Eszkimó szerepét Makranczi Zalán, a Berzsián és Dideki című előadásban Berzsián, a költő szerepét Földi Ádám, a Holdbeli csónakos című előadásban Vitéz László szerepét Fehér Tibor, a Tartuffe-ben Orgon szerepét Hevér Gábor, a Tizenkét dühös ember című előadásban a 7. esküdt szerepét Znamenák István, a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című előadásban Abram szerepét Nagy Zsolt, az Egyszer élünk... című előadásban a tiszteletes és a szovjet százados szerepét Alföldi Róbert, a Szent Johanna című előadásban Jean Dunois, az Orléans-i Fattyú szerepét Szabó Kimmel Tamás játssza.
   

Mint írják, az Úri muri című előadást egyelőre nem tűzi műsorra a színház.
   

A teátrum honlapja szerint további két új előadásban szerepelne Stohl András, ám ezek bemutatóját eredetileg is az évad második felére tervezték.

 

Kapcsolódó anyagok:

SZEREPEITŐL FÜGG STOHL BÖRTÖNBÜNTETÉSE

"Nem hiszem, hogy rossz lennék" - nyilatkozta

Ha a családomra és magamra gondolok, akár a jövő héten börtönbe vonulnék. De mivel tizenegy szerepem van a Nemzeti Színházban, így attól teszem függővé, hogy ott mit döntenek, találnak-e valakiket helyettem - nyilatkozta kedden a 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt Stohl András a Blikknek az ítélethozatal után.

10 hónap börtönre ítélték Stohlt

10 hónap börtönre ítélték StohltJogerősen 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Stohl Andrást az ellene indított büntetőperben a másodfokú bíróság. A bírónő azt mondta a színésznek: "Ebben a helyzetben, amiben Ön van, egyszer felelősséget kell vállalni. "A Nemzeti Színház Nonprofit Zrt. tudomásul veszi a Stohl András ügyében hozott jogerős bírósági ítéletet" - közölte az intézmény.

süti beállítások módosítása