Szerepeitől függ Stohl börtönbüntetése

Ha a családomra és magamra gondolok, akár a jövő héten börtönbe vonulnék. De mivel tizenegy szerepem van a Nemzeti Színházban, így attól teszem függővé, hogy ott mit döntenek, találnak-e valakiket helyettem - nyilatkozta kedden a 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt Stohl András a Blikknek az ítélethozatal után.

Nemzeti Színház honlapján azt írja, tudomásul veszi a Stohl András ügyében hozott jogerős bírósági ítéletet. A színház működésében történő változásokról pedig hamarosan tájékoztatja a közvéleményt.

 

Stohl jelenleg 11 darabban játszik: a Holdbeli csónakosban Vitéz László, Moliére Tartuffe-jében Orgon, játszik a Tizenkét dühös emberben, Az ember tragédiájában, a Szent Johannában, a Patriot for me-ben, az Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe című darabban, Berzsiánt, a költőt alakítja a Berzsián és Didekiben, szolgabíró A tanítónőben és Csölgheő Csuri az Úri muriban.

stohl_iteletutan

Stohl András bár bízott a felfüggesztett börtönbüntetésben, mégis megnyugtatónak és méltányosnak tartja az ellene hozott 10 hónap letöltendő büntetést - legalább is ezt nyilatkozta több médiumnak is, miután kedden délután a bíróság kimondta a végső szót.

 

"Úgy érzem, hogy a bírónő a javamat akarta, szinte úgy bánt velem, mint egy anya a hülye gyerekével. A mindennapi életben azonban az egész családom megszenvedte a történteket "- mondta a színész és műsorvezető a Blikknek.

 

A bírónő az ítélet kihirdetése után az indoklásban elmondta, figyelembe vették az ítélet súlyosságánál, hogy Stohl András ismertsége révén fokozottabban hatással van a közvéleményre, ugyanakkor elismerték az elmúlt hónapokban végzett drogprevenciós tevékenységét, valamint a baleset óta tanúsított megbánását, emiatt enyhítették az eredetileg átlagosnál jóval súlyosabb büntetést.

 

A 600 ezer forintos bűnügyi költségre lehet, hogy részletfizetési kérelmet ad be Stohl, hiszen az elmúlt évben kártalanításra már majdnem 6 milliót költött, de könnyített bánásmódot nem kér.

stohl2

"A börtönben forgattunk már ... pontosan tudom, hogy nem könnyű ott bent az élet, de ki fogom majd bírni. ... Nem akarok, és nem is kérek más bánásmódot vagy kiváltságot a börtönben. Ugyanolyan fogvatartott leszek én is, mint aki köztörvényes bűncselekményért került be a rácsok mögé" - nyilatkozta a színész. "Mivel jó magaviselet esetén – nem hiszem, hogy rossz lennék – a büntetés fele után újra szabad lehetek, ilyen súlyos anyagi válságról szó sincs. Szeretném elejét venni a dolgoknak, sem az otthonunk, sem a gyerekeim ellátása nincs veszélyben. Eddig is voltak ismerősök és ismeretlenek – akiknek ezúton is szeretném megköszönni –, akik anyagilag és erkölcsileg támogattak" - összegzett Stohl András.

süti beállítások módosítása