66. évadját kezdi a Kövér Béla Bábszínház

A legkisebb gyerekektől kezdve az operarajongó felnőttekig ősztől is mindenkinek kínál előadásokat a hatvanhatodik évadját kezdő szegedi Kövér Béla Bábszínház.

Az előadások sora október 2-án egy bemutatóval indul, a Három kismalac című bábjátékot tűzi műsorra a színház. Egy hétre rá a Mesemondók című mesejáték premierje, november végén A dzsömblik nagy utazása bemutatója következik. Tavasztól a Muzsikás Jankó szerencséje című árnyjátékot is láthatja a közönség a bábszínház nagytermében – közölte Kövér László igazgató.

A kamarateremben az elmúlt évek gyakorlatához híven a legkisebbeknek, az éppen csak óvodáskorú gyerekeknek szóló darabokat játszanak. Újra műsorra tűzik a kis hernyó életét bemutató Nyam-nyami című mesét és itt látható majd Pályi János bábművész Órajáték című előadása is.
Az idei műsoron is szerepel két felnőtteknek szóló darab: Schwajda György A rátóti legényanya című groteszk játéka Galkó Bence rendezésében és Pergolesi kisoperája, a Livietta e Tracollo, amelyet Anger Ferenc állított színpadra.
Jövő tavasszal újra megrendezik a Szeged-Szabadka Gyermekszínházi Fesztivált. A seregszemlén a világ minden tájáról az észak-bácskai városba, a Nemzetközi Gyermekfesztiválra érkező művészek egy-egy előadás erejéig Szegeden is bemutatkoznak.
Kövér László elmondta, hogy az idei évben is folytatódnak a felújítási munkák a bábszínház épületében, a tervek szerint a kiskörúti portál rekonstrukcióját végzik el a következő hónapokban.

süti beállítások módosítása