José Cura a szlovák nemzeti Színházban

Gálakoncerttel nyílik szombaton a 92. évad a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színházban: a szezonban 19 premier lesz, José Cura és Cecilia Bartoli is vendég lesz.

A híres tenor, José Cura Pozsonyban nem dal- vagy áriaestet ad, hanem Verdi Otellójának címszerepét énekli a mű új rendezésében. Cecilia Bartoli októberben Sacrificium című CD-DVD-jének anyagával lép pódiumra a szlovák teátrumban - jelentette be az intézmény. 

josecura

Az évad első bemutatója szeptember 16-án egy mesebalett lesz, amely A kis herceg történetét dolgozza fel Michal Pavlícek koreográfiájával. AzOdüsszeusz című új mű alkotója a színházat igazgató Ondrej Soth, műsoron lesz még a Csipkerózsika, A hattyúk tava és az Anyegin balettváltozata is.
Új rendezésben mutatják Janácek Jenufáját, Puccini Manon Lescaut-ját és Johann Strauss Denevérjét. Az előző évadban rekord látogatottságot ért el a pozsonyi színház, amely az opera- és balettprodukciók színhelye. Ebben része van a bécsi közönség növekvő érdeklődésének: tavaly óta a Duna-kanálisnál lévő hajóállomáson is lehet jegyet venni a Szlovák Nemzeti Színházba.


süti beállítások módosítása