Krémestől a croissant-ig - Párizs a Magyar Színházba költözik

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szombat délután megelevenedik a Montmartre Pest szívében: kávéházi hangulat, varázslatos Párizs, kávé- és croissant-illat, festőművész és tangóharmonika, bohém színészek és táncosnők, akik arra hivatottak, hogy szórakoztassák a nagyérdeműt – így volt ez a századelőn, és így van ez ma is, száz évvel később a Magyar Színházban. Részletes beszámolónkat olvashatják.

"Aki aznap ellátogat a színház előtti térre, találkozhat többek között Attila du Satu festőművésszel, Pierre d’Armé-val, a tangóharmonika bűvölőjével, Élise de Soltesprit-vel, a párizsi éjszakák rajongott táncosnőjével vagy Béla de Pavletits-vel, a kávéházak titokzatos költőjével. A friss kávét színészek főzik majd, miközben folyamatosan francia dallamok töltik be a teret" - közölte a Magyar Színház. Hogy mi is fog történni szombaton? Íme a válasz.

montmartre

 

SIPOS IMRE menedzser igazgató, színész, a készülő PÁRIZSI FORGATAGRÓL

Miért pont Párizs?

Szombat este tartjuk az Osztrigás Mici sajtóbemutatóját. Ez a francia bohózat Párizsban játszódik, ezért gondoltuk, hogy az évadnyitó buli keretében megidézzük az előadásban is visszaköszönő francia életérzést.

Ki az az Attila du Satu festőművész?

Szatmári Attila kollégánk kiválóan tud festeni, szombaton portrét lehet majd tőle kérni. Szűcs Kinga színésznőnk felsőfokon beszél franciául és felsőfokon énekel, ő pedig sanzonettként jelenik meg, Soltész Bözséék az Osztrigás Miciben is látható századfordulós táncukat vezetik elő. Bélá de Pavletits, a kávéházak titokzatos költője is ott lesz a francia forgatagban. Pierre d'Armé tangóharmonikázni fog. Az akadémistáink pedig pantomimesként vesznek részt a mulatságban. Már rengeteg francia kötődésű előadást játszottunk, például a Hatalmat, vagy a Veszedelmes viszonyokat, ezeknek a jelmezeiben mutatkozunk majd. Ruttkai Laura fogja fotózni azokat, akik szeretnének velünk fényképezkedni, vagy Szatmári Attila Eiffel torony festményével. Aki megirigyli az öltözékünket, az akár egy rizsporos parókát is kipróbálhat.

Az Osztrigás Mici ajánlója

Mi történik a kávéházi szegletben?

A színház lépcsőjén kialakítunk egy petanque pályát, a főbejárat előtti kis parkba kipakolunk székeket, asztalokat, díszletfalat, pálmát. Ebben a minikerthelységben szolgáljuk fel a kávét, illetve a Magyar Színház ásványvizet és a színésznőink által készített francia péksüteményeket, a baguettől a croissant-on át, a francia krémesig. Az érdeklődők természetesen a vendégeink!

Mi lesz a gyerekekkel?

Ezen a délutánon tényleg mindenki megtalálhatja a maga Párizsát, még a gyerekek is. Őket a Sinkovits Imre Színpadon várja Benkő Nóri. A picik a Sur le pont d’avignonra fognak körtáncot tanulni, a nagyobbak Renoir festmények alapján játszhatnak szituációs játékot. Családi hétvégét tervezünk, ahol mindenki jól érezheti magát és este még az Osztrigás Micit is megnézheti. Egyébként nem lesz szoros a program, Kinga akkor fakad dalra, amikor kedve tartja, mindenki mozgásban marad majd, eszeget, iszogat, beszélget.

osztrigas2

Mit csinál Imre?

Nekem muszáj koordinálnom az eseményeket, de mindezt a Veszedelmes viszonyokban viselt jelmezemben teszem.

Ott lesz-e Őze Áron?

Áron? Eleinte úgy tudtuk, hogy nem jelenik meg, hiszen 10.-ére írták ki szülni Évát (Auksz Évát, a Magyar Színház színésznőjét). De már bent vannak a kórházban, hamarosan megszületik Őze Nimród. Ha megérkezik, Áron is megjelenhet a nyílt napon, amíg Évi pihen a babával.

süti beállítások módosítása