A hetvenes évektől a 21. századig - Magyar dal napja a jubiláló Vígszínházban!

A Magyar Dal Napján a Vígszínház születésének 115 éves évfordulója alkalmából, a színház megnyitása óta bemutatott zenés darabokból állították össze műsorukat. Az est során felcsendülnek Eisemann, Zerkovitz és Fényes Szabolcs szerzeményei, és a Vígszínházban bemutatott Kálmán Imre-mű, a Tatárjárás dalai is. De hallhatjuk az utóbbi években született zenés sikereket is!

eniko

"Mint minden évben, idén is velünk lesz a Magyar Dal Napjának megálmodója és létrehozója, a Vígszínház háziszerzője: Presser Gábor.

Az ünnepi zenés előadásban a társulat tagjai mellett a színházhoz kötődő zenész-barátaink is fellépnek, akik saját szerzeményeiket és vígszínházi dalokat adnak elő" - közölte a Vígszínház.

vig1

Mint Hegedűs D. Géza színművész elmondta, a társulat előbb Kálmán Imre, Szirmai Albert, Kacsóh Pongrác, Zerkovitz Béla, Eisemann Mihály és mások dalait adja elő, majd a hetvenes évektől máig írt számok hangzanak el olyan közreműködőkkel, mint a Csík Zenekar, Zorán, Geszti Péter, Rúzsa Magdi vagy Novák Péter.

magyar2

Vendégeik: Csík zenekar, Falusi Mariann, Geszti Péter, Novák Péter, Rúzsa Magdi, Varga Livius és Zorán.

Közreműködnek a Vígszínház művészei: Bata Éva, Börcsök Enikő, Csőre Gábor, Eszenyi Enikő, Fesztbaum Béla, Géczi Zoltán, Gyuriska János,  Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Herczeg Adrienn, Igó Éva, Járó Zsuzsa, Józan László, Kern András, Kútvölgyi Erzsébet, Lengyel Tamás, Lukács Sándor, Majsai-Nyilas Tünde, Mészáros Máté, Molnár Áron, Péter Kata, Pindroch Csaba, Presser Gábor, Réti Adrienn, Szőcs Artur, Tahi Tóth László, Telekes Péter, Tornyi Ildikó, Venczel Vera

dal

és a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói: Ágoston Péter, Hekler Melinda, Nagy Dániel Viktor, Rétfalvi Tamás, Szabó Irén.

Mozgás: DUDA ÉVA

Zenei vezető: DINYÉS DÁNIEL

Zeneigazgató: PRESSER GÁBOR

Rendező: ESZENYI ENIKŐ

Internetes jegyvásárlás >>

süti beállítások módosítása