Évnyitó gyerekprogrammal vár a Millenáris vasárnap

Színházi előadások, koncertek, táncház, kézműves bemutatók és egész napos játszóház várja vasárnap a gyerekeket a Millenáris évnyitóján.

A programsorozat délelőtt 10 órakor kezdődik Csernik Szende székely lábbábos, mesemondó Lábita Színházának előadásával, majd a Kaláka ad koncertet Három székláb címmel.

gyerekeknagy A Millenáris honlapján olvasható ajánló szerint a Kaláka gyermeklemezeinek legkedveltebb darabjaiból áll a vasárnapi műsor. Felhangzanak többek között a Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc, Hajnal Anna verseire írott dalok. A koncerten az érdeklődők nem csupán hallgatói, hanem résztvevői is lehetnek az előadásnak, és a gyerekek megismerhetik a Kaláka különleges, érdekes hangszereit is.

Délben az Apró Színház várja a kisebbeket A békakirály című Grimm-mese alapján készült vásári komédiával, majd Bátky András meseíró vezetésével "indulnak be" az Egyesült Meseművek. Az interaktív program vendége Szirtes Edina Mókus énekesnő, zeneszerző lesz. Bár a meseíró és az énekesnő éppen egy közös lemezen dolgozik, most először lépnek együtt színpadra, hogy a közönséggel együtt rögtönözzenek mesét és hozzáillő zenét.

Fél 2-kor gyermektáncházba vár a Kolompos együttes a totyogni tudó kicsiktől kezdve a nagymamákig, nagypapákig mindenkit, utána pedig a Babszem Jankó Gyermekszínház Forró vizet a kopaszra! című - nem csak gyerekeknek szóló - előadását nézhetik meg a családok.
Lesz hangszerbemutató és zenei foglalkozás is, amelyen a gyerekek messzi tájak hangszereit ismerhetik meg - és próbálhatják ki - egy izgalmas mesén, a Kuruttyoló Békakirály történetén keresztül, amely tele van csengéssel, bongással, ciripeléssel.

tanc A Csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes délután 5 órakor adja elő Örökség című műsorát, amelyet a történelmi Csík vármegye fellelt hagyományaiból állítottak össze, és amelyben egyetlen ember életén keresztül egy-egy közösség hagyományai bontakoznak ki énekben, zenében, táncban és prózában, segítségül hívva önéletrajzi írásokat is.
A koncertek és előadások mellett egész napos játszóház és kézműves bemutatók is várják a gyerekeket.

süti beállítások módosítása