Heart of a soldier - Opera szeptember 11-ről

Egy volt katona szeptember 11-i hősi helytállásáról szól a Heart of Soldier című opera, amelynek világpremierjét a hét végén tartották a San Franciscó-i operaházban a 2001. szeptember 11-i terrortámadások 10. évfordulóján.

heart1

A zenemű James Stewart újságíró azonos című könyvéből született. A kötet az angliai Cornwallból származó Rick Rescola életútját idézi fel, aki hivatásos katonaként előbb az egykori Rhodesiában, majd Vietnámban szolgált. Leszerelése után a Morgan Stanley bank biztonsági főnöke lett.

heart3

2001. szeptember 11-én ő szervezte meg, hogy a cég mintegy 2700 dolgozója biztonságban lejusson az ikertornyok egyikéből, amelyet terrortámadás ért. Személyesen tért vissza, hogy ellenőrizze, mindenki elhagyta-e az épületet, ám az összeomló toronyház maga alá temette.

heart22 Az opera librettója Donna di Novelli munkája, a zenét az amerikai Christopher Theofanidis szerezte. A Francesca Zambello által megrendezett műben kiváló amerikai művészek lépnek fel. A bariton Thomas Hampson játssza Ricket, szerelme, Susan szerepét pedig a szoprán Melody Moore alakítja.

süti beállítások módosítása