Psyché night - Ladányi Andrea új koreográfiával jelentkezik

Ladányi Andrea Liszt-díjas táncművész és jó barátja, munkatársa, Borlai Gergő jazzdobos közös művet alkottak Weöres Sándor Psycé versciklusára. A Psyché Night bemutatójára a Veszprémben kerül sor.

Az előadásról:

Weöres Sándor Psyché című versciklusa a világirodalomban is páratlan költői remeklés. Egy hajdani költőnő bőrébe bújva teremt századokkal ezelőtti életművet, mely szerelemről, életről, halálról, nőiségről szólva a mának is üzen. Ez a páratlan átlényegülés egyben valódi színházi teljesítmény: azonossá válik hősével, az ő tollával ír, az ő szavaival vall, az ő testével érez. Ladányi Andrea a kortárs magyar táncművészet kiemelkedő előadóművésze és alkotója garancia arra, hogy az alapmű újabb fénytörést kap, újabb értelmezési és kifejezési lehetőségeket 

keres. A Pannon Várszínházra jellemző összművészeti produkció jön létre, ahol szó, zene, kép és mozdulat sajátos egységet alkot a produkciót megjelenítő sokoldalú színésznő, Kovács Ágnes Magdolna játékában.

kovacs.agnes.magdolnaKovács Ágnes Magdolna

Andrea a táncról:

Ladányi Andrea szerint a testtel való ábrázolás költői és filozófikus. "Amikor egy finn koreográfussal dolgoztam, elindított egy duettet, és valamit fölfedezett a két ember mozdulataiban, gesztusaiban. Én is észrevettem. Azt kérte: ki ne mondd! A cél, hogy ne oltsuk ki vagy ne minimalizáljuk az emberi viszonyokat egy szóra vagy egy mondatra, hiszen a befogadónak millió érzete lehet a tánc láttán. Ha szépnek vagy vadnak látsz, az attól is függ, hogy milyen ember vagy. Nem mindegy, hogy halálosan boldog vagy tragikus pillanatodban látsz. Ez dönti el a zenei befogadást is.
A tánc ugyanilyen. A tekintet fókuszának, a testiségnek szimbolikája van. Nem kell róla beszélni, mert nincs mit mondani. Más, mint a szóbeliség. Napi kommunikáció nincs is a táncosok között. Mi a teremben nem beszélgetünk. Érintünk, fogunk, ütünk, verünk, szeretünk."

ladanyiLadányi Andrea

PSYCHÉ NIGHT

Táncszínházi előadás Weöres Sándor és Sediánszky Nóra műve nyomán

Zeneszerző: Borlai Gergely

Rendező-koreográfus: Ladányi Andrea

Játssza: Kovács Ágnes Magdolna

SAJTÓ ÉS SZAKMAI BEMUTATÓ: 2011 09 17, SZOMBAT 19:00

FOTÓSPRÓBA: 2011 09 17, 11 ÓRA

HELYSZÍN: PANNON VÁRSZÍNHÁZ

(SÉD FILMSZÍNHÁZ, VESZPRÉM BRUSZNYAI ÁRPÁD U. 2)

Forrás: Táncélet , Színház.hu

süti beállítások módosítása