Dogs and drugs és Cseresznyéskert a szabadkai színházi évadban

Szombaton kezdi meg az idei évadot a szabadkai Népszínház Magyar Társulata az előző évad előadásaival, a Kosztolányi Dezső Színház pedig októberben nyit.

A szabadkai Népszínház Magyar Társulata a 2011-2012-es évad első premierjét október 25-én tartja, Csehov Cseresznyéskertjét állítja színpadra Bérczes László. Jövőre sem marad premier nélkül a színház, 2012 márciusában a budapesti Nemzeti Színház fiatal színész-rendezője, Dömötör András egy klasszikus német darabot visz majd a közönség elé. Az évad utolsó bemutatója 2012 májusában lesz, a Népszínház visszatérő vendégrendezőjének számító Telihay Péter a La Mancha lovagját készíti el.

mezeiMezei Zoltán

Mezei Zoltán, a Népszínház Magyar Társulatának vezetője a Magyar Szó című délvidéki napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy további két, rendhagyónak is nevezhető bemutatóval készülnek. Az Ivo Andric Aska és a farkas című elbeszéléséből készülő produkciót annak a felsős általános iskolás generációnak szánják, amely már "kinőtte" a gyermekszínházi előadásokat, de talán még nem elég érett ahhoz, hogy a felnőtteknek szóló darabokat befogadja. Zalán Tibor szövegkönyve alapján Hernyák György rendezi majd a darabot. 
A másik előadásban az a rendhagyó, hogy először állítanak színpadra nyertes felolvasó színházi produkciót. A Kortárs Vajdasági Magyar Szerzők Felolvasószínházának tavalyi győztes darabja, Lénárd Róbert Virrasztókja az idei repertoárban szerepel.
A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház társulata szeptember végén a macedón fővárosban, Szkopjéban vendégszerepel két darabbal. A 2011-2012-es évad októberben kezdődik és négy saját produkcióra számíthat a közönség. 

urbanUrbán András

Az első címe Dogs and drugs és Urbán András, a színház vezetője rendezi. A Kosztolányiban egy-egy előadást rendez még Borut Separovic és Keszég László is, továbbá közös produkciót terveznek a szegedi MASZK Egyesülettel. Ennek bemutatója az évad végén vagy a következő évad elején lehet.

süti beállítások módosítása