Először adták át a Bujtor-emlékgyűrűt

Első alkalommal adták át a Bujtor-emlékgyűrűt a veszprémi Petőfi Színházban pénteken este; az elismerésben Somogyi György fővilágosító részesült, aki 33 éve dolgozik a teátrumnál.

A díjat Bujtor István színművész özvegye, Bujtor Judit alapította - férje emlékére, aki 2008-2009-ben a Petőfi Színház igazgatója volt -, s azt ezután mindig az új évad első premierje előtt adják át annak a színházi háttérmunkásnak, akit erre az intézmény dolgozói titkos szavazással érdemesnek tartanak.

A díjat Bujtor Judit adta át a fővilágosítónak, a Szinetár Miklós rendezte Koldusopera pénteki premierje előtt.

bujtoremlekgyuru

Bujtor Judit hangsúlyozta, hogy Bujtor István "abszolút csapatjátékos" volt, a munkafolyamatban "minden fogaskerék" fontos volt számára. Mint mondta: férje a jó előadás létrehozásához igen lényegesnek tartotta a kulcsszerepet játszó világosítók, berendezők, öltöztetők, súgók és más "háttérben" lévő dolgozók munkáját.

Színészek számára sok díj van, viszont a színházi háttérmunkásoknak nem alapítottak díjat - mondta Bujtor Judit, hozzátéve: ezért gondolta, hogy a férje által nagyra tartott "láthatatlan" kollégák számára alapít Bujtor Istvánról elnevezett emlékgyűrűt.

Az arany pecsétgyűrű közepébe Bujtor István arcképét foglalták, az egyik oldalán két álarc, a másikon pedig függöny ábrázolása látható.

süti beállítások módosítása