Gyászelőadást és virrasztást tartanak Huszár Zsolt emlékére

Hétfőn este virrasztással és gyászelőadással búcsúztatják Huszár Zsoltot, az Új Színház színészét, aki szombat reggel hunyt el tragikus biciklibalesetben.

"Nemrég kapta barátaitól a biciklit. A 40. születésnapjára. Majd kicsattant az életerőtől. Őserő volt benne, sohasem fáradt. Néha meg lehetett őrülni a makacsságától, de közben ellenállhatatlan szeretet is áradt belőle. És fantasztikus humora volt. (Csak ez a „volt” ne lenne…) Nem végzett színiiskolát – de elszántan képezte magát. Stúdiós növendékei is rajongtak érte, pedig szigorú volt velük – cserébe izgalmas, újszerű vizsgák születtek. Az előttünk álló évadban két főszerep is várta: a Coriolanus címszerepe és a Jadviga párnája férfi főszerepe. Hiányzik. Mindenkinek. Az Új Színház társulata saját halottjának tekinti" - közölte az Új Színház, ahol hétfőn gyászelőadást szentelnek a színésznek, este 7 órától az Édentől Keletre című előadást vetítik, amelyben főszerepet játszott.

   Huszár Zsolt 1971. július 12-én született. Első társulata az RS9 Színház volt 1994-ben, majd egyik alapítója lett a Krétakörnek, amellyel 2000-ig dolgozott. 1996-tól a Kecskeméti Katona József Színházban, 1997-től a Debreceni Csokonai Színházban, 2000-től a Tatabányai Jászai Mari Színházban játszott, 2003-tól pedig az Új Színház társulatának tagja volt.
Fontosabb szerepei között megtalálható Cipolla (T. Mann: Márió és a varázsló), Trigorin (Csehov: Sirály), Paul (Cocteau: Rettenetes gyerekek), Pisti (Örkény: Pisti a vérzivatarban), Jago (Shakespeare: Othello), Latinovits (Eszterházy-Hajnóczy-Latinovits: A röpülés boldogsága). Szerepelt többek között a Szabadság, szerelem és az Intim fejlövés című filmekben is.
Az Új Színházban játszott szerepei között volt között Demetrius (Shakespeare: Szentivánéji álom), Marat (Weiss: Marat/Sade) és Romeó (Shakespeare: Romeo és Júlia). Láthatta a közönség John Steinbeck Édentől keletre című regényének színpadi adaptációjában is, ugyanabban a szerepben, amelyet az 1955-ös klasszikus filmváltozatban a fiatalon elhunyt mozilegenda, James Dean játszott.
Huszár Zsolt legutolsó előadása a Zsámbéki Színházi Bázison a Caligula helytartója volt.

 

Olvasóink HUSZÁR ZSOLTRÓL:

huszar_edentol5

Száraz Dénes, Gáspár Sándor és Huszár Zsolt az Édentől Keletre című előadásban

"Felfoghatatlan, szörnyű, megrázó tragédia...egy ígéretes, sikeres pálya tört ketté,őszinte részvétem családjának, barátainak kollégáinak, rajongóinak."

huszar_gronholm2

Huszár Zsolt a Grönholm-módszerben

"A Grönholm módszerben láttam őt, szerettem a játékát...most még jobban sajnálom,hogy múlt szombaton nem mentem ki Zsámbékra Caligulát nézni :(((...okt. 17-én akartam jóvá tenni és a Gödörben megnézni....most már erre nincs mód :((...le vagyok sújtva! Őszinte részvétem a családjának!"

huszar_juliusi

Huszár Zsolt é Botos Éva

"Nagyon tetszett a Tisztújításban és nem mellesleg állati jó pali. Érdekes, h. nem szeretem a bajuszt, de neki jól áll, jobban, mint mikor nincs neki"

huszar_romeol1

Pálfy Kata és Huszár Zsolt a Rómeó és Júliában

"Vérzik a szívem, felfoghatatlan..............."

 

Meghalt Huszár Zsolt

Meghalt Huszár Zsolt

Szeptember 17.-én reggel, tragikus balesetben meghalt Huszár Zsolt, az Új Színház színésze. Az Andrássy úti színházi korzón egy perces néma csönddel emlékeztek a színészre, aki ma hajnalban halt meg, ...»


süti beállítások módosítása