Jubilál a Vaskakas Bábszínház

Jubileumi, 20. évadát kezdte meg a győri Vaskakas Bábszínház. A Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves rendező szakos hallgatói három klasszikus mese kortárs újraírásából készítenek előadást, de emellett még öt másik bemutatóra is sor kerül az évadban.

A Grimm testvérek Piroska és a farkas című művét Badacsonyi Angéla Blattner-díjas adaptálta bábszínpadra, az előadást Bereczki Csilla rendezi, szereplői pedig Kocsis Rozi, a Vaskakas igazgatója és Hannus Zoltán, aki először dolgozik a társulattal. A produkció díszletét és bábjait Sipos Katalin tervezte. Író-dramaturgként debütál a Jancsi és Juliska című produkcióban a győri bábszínház színésznője, Pallai Mara. Hans Christian Andersen Borsószem hercegkisasszony című meséjének bábszínpadi változatát Erdeős Anna és Markó Róbert készítette el, előbbi az előadás rendezője is.

 

Októberben ünnepli 20. születésnapját a Vaskakas Bábszínház - ez alkalomból október 15-én és 16-án a győri Megyeház térre költözik a társulat, ahol kiállítás, előadások, játékok és természetesen születésnapi torta várják az érdeklődőket.

vaskakas

2011 novemberében két új csecsemőszínházi előadás kerül a közönség elé: Kocsis Rozi Cini, cini muzsika, Tengely Gábor pedig Ba-ba-ba címmel állít színpadra egy-egy 0-3 éveseknek szóló előadást. 2012 februárjában ugyancsak a Színház- és Filmművészeti egyetem rendezőhallgatói vendégeskednek a Vaskakasban: Kovács Petra és Halasi Dániel színre állításában Hófehérke és Holle anyó meséjét ismerhetik meg a bábszínházba járók, előbbi történet színpadi változatát Jeli Viktória, utóbbiét Markó Róbert készítette el. Az évad utolsó bemutatóját 2012 márciusában mutatja be a Vaskakas: Veres András Blattner-díjas rendező Csizmás kandúrjában a teljes társulat látható lesz.

 

A Vaskakas társulata az évad első felében több budapesti és külföldi fellépésnek néz elébe: december végéig havi rendszerességgel kerül színre a Nemzeti Színház Kaszás Attila termében A pecsenyehattyú és más mesék, november végén a Kortárs Drámafesztiválon vendégeskedik a Tengely Gábor által rendezett felolvasószínházi előadás, valamint cseh- és törökországi meghívásoknak igyekszik eleget tenni a társulat.

 

KAPCSOLÓDÓ ANYAG:

 

Nem feltétlenül jó menetelni - Interjú Tengely Gáborral

Pár nap, és gyermekek árasztják el Győrt, több, mint húszezren. A városházából kiözönlenek a mesehősök, akik csak rájuk várnak. Beindul Tudorpart és Pöttömváros is. Az akció egyik felelőseTengely Gábor, ...»

süti beállítások módosítása