Próbáld ki a városi játéktervezést!

A budapesti PLACCC Fesztivál művészei szeptember 23-tól ismét a városi teret használják fel rendhagyó színházi és képzőművészeti produkcióikhoz. A berlini Invisible Playground alkotócsapat már megérkezett, és a Nyugati tér környékén fejleszt városi játékokat. Most vasárnap egy ingyenes workshopon bárki kipróbálhatja, mit csinál egy urban game designer a láthatatlan játszótéren.

Playground_nagy_-_Merlin_Nadj-Torma_055

 

Egyetlen hatalmas játszótérré alakul át a fővárosi Nyugati tér környéke szeptember 23. és október 2. között a PLACCC Fesztiválon. A berlini Invisible Playground alkotócsoport tagjai a városlakókkal közösen fejlesztenek Budapestre szabott, interaktív utcai játékokat. A résztvevők utópisztikus mikro-világokba csöppennek, amelyek tényekre és kitalációra, félelmekre és vágyakra épülnek. Szabályok, feladatok és utasítások mentén haladnak a Nyugati tér környékén és az aluljáróban, miközben a jól ismert épületek, tárgyak, emberek egészen más megvilágításba kerülnek, új jelentést kapnak. A naponta látott árusról például könnyen kiderülhet, hogy földönkívüli vagy titkos ügynök. Mindezt azonban kizárólag a beavatottak tudják, a járókelők pedig gyanútlanul statisztálnak nekik.

 

Az Invisible Playground tagjai már megérkeztek Budapestre és elkezdték feltérképezni a Nyugati tér környékét. Az interneten online napilapot is vezetnek az összegyűjtött információkról. A http://fieldofficebudapest.com oldalon videókat, fotókat, interjúkat lehet látni arról, milyen játékok készülnek a PLACCC Fesztiválra.

Ugyanitt látható a fotógaléria a csapat első akciójáról, a  tegnapi (szeptember 18.) nyilvános játéktervező workshopról, amit délután tartottak a Nyugati téri metrónál. A résztvevők az alkotócsapat vezetésével kipróbálhatták, mit csinál egy városi játéktervező (urban game designer).

 

placcc_01

További képek a vasárnapi workshopról >>>

 

 

Videó az Invisible Playground korábbi városi játékairól:

 

  

 

Az Invisible Playground játékait a PLACCC Fesztiválon, a szeptember 25-i tesztnapon lehet kipróbálni és akkor is be lehet kapcsolódni a tervezésbe. A nagy játékhétvégén, szeptember 30-án, október 1-én és 2-án pedig a résztvevők megtudhatják, hogy az ötleteik miként váltak a játékok részévé, amelyeket bárki kipróbálhat a PLACCC Fesztiválon.

 

További részletek: www.placcc.hu

süti beállítások módosítása