A magyar dráma napja - Debreceni programok két helyszínen

A Debreceni Művelődési Központ irodalmi esttel, míg a Csokonai Színház fotókiállítással és közönségtalálkozóval készül szerdán a magyar dráma napjára - közölte a két intézmény.

A Debreceni Művelődési Központ szervezésében szerda este "Csillag, mely felfelé hull..." címmel Karika Rozália irodalmi estjére látogathatnak el az érdeklődők a DMK Belvárosi Közösségi Házába. A műsorban Stefanik Márta énekes, Gellén László angolkürtös és Tokodi Gábor gitáros működik közre, utóbbi lantjátékkal is készül.
Ugyancsak szerda este a Víg Kamaraszínházban nyílik meg a Csokonai Színház fotókiállítása Az ember tragédiája - szóban és képben címmel. A Madách-mű szegedi előadásáról készült fotóalbum debreceni bemutatóján a vendégek Ónodi Eszterrel, Rátóti Zoltánnal és Trill Zsolttal is találkozhatnak. A főszereplők a tragédiáról, szerepeikről mesélnek.
Az esten ott lesz Vidnyánszky Attila rendező, színházigazgató is, aki a Tragédiával való foglalkozás szellemi kalandjáról beszél majd. Bócsi Krisztián fotós pedig a színházi fotózás titkaiba vezeti be az érdeklődőket.
A magyar dráma napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire, s új művek születését ösztönözzék.

süti beállítások módosítása