A színház minden szegletét megmutatták Zalaegerszegen

A nézők megismerkedhettek a színház minden szegletével, a színészek pedig különleges produkciókkal készültek. Besenczi Árpád színházigazgató azt mondta, hogy a nyílt nappal is még közelebb akarják hozni színházukat a nézőkhöz.

A teátrum - elmúlt évi nyílt napjának sikerén felbuzdulva - idén is kitárta a kulisszák mögé vezető kapukat. A látogatók körbejárhattak az egész épületben, betekinthettek a műhelyekbe, raktárakba. Az előtérben például jelmezek fogadták délelőtt 11 órától az érdeklődőket, többek között a Csány-szakközépiskola negyven diákját, akik nagy élvezetüket lelték a ruhapróbában. 

"Nem előzmény nélküli látogatásunk a színházban, mert tavaly több tanulónk részt vett Az Ádámok és Évák című darabban, a római színben játszottak, s nagy örömünkre rajtuk kívül most sok kilencedikes diákunk is eljött" - árulta el egyik kísérőjük, Dömötörfi  Nóra magyartanár. 
A „jelmezkedés” után a fiatalok a próbaterembe indultak, ahol Sztarenki Pál művészeti vezető beszélt a bemutatóig tartó folyamatról, majd Madák Zsuzsanna dramaturg a Csak Rómeó és Júlia… című darab próbájához hívta segítségül a nézőket.

 

"Jövő héten lesz a bemutatónk, a két főszerepet Barsi Mártonnal én alakítom, a többihez pedig interaktív módon a nézőket vonjuk be" - árulta el a titkot Madák Zsuzsanna -, hogy miért lesz változatos a szereplőgárda előadásról előadásra.

 

Forrás: Zalai Hírlap, TV2

süti beállítások módosítása