A Magyar Dráma Napja Temesváron

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház hagyományaihoz híven idén is megünnepli a Magyar Dráma Napját. Szeptember 21-én a temesvári magyar társulat 17:00 órától Németh Ákos Kövérek klubja című drámájának felolvasó-színházi előadását mutatja be, melyet 18:00 órától beszélgetés követ a szerző részvételével.

Az esemény apropóját Németh Ákos Deviancia című drámája adja, melyet maga a szerző rendez és melynek bemutatója október közepére várható. A beszélgetés során szó esik a bemutatott felolvasó-színházi előadásról, a magyar drámáról általában, valamint a Deviancia című előadásról. Ezt követően 19:00 órától Cári Tibor és az Incanto Quartetto koncertjére kerül sor, melynek címe: A színház zenéje.

A Magyar Írók Szövetségének kezdeményezésére 1984-től minden évben szeptember 21-én ünneplik a Magyar dráma napját, annak emlékére hogy 1883-ban ezen napon volt Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója a Nemzeti Színházban. A nap célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar drámairodalom értékeinek jobb megismertetésére, valamint, hogy ösztönözze az írókat újabb alkotások létrehozására.

A Magyar dráma napjának ünnepén a temesvári magyar társulat minden eseménye ingyenes és a színház Stúdió Termében tekinthető meg.

 

Magyar_drama_napja_Csiky_Gergely

 

forrás: Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház

süti beállítások módosítása