Indul a „királylány-küldetés”, vár Kucokfalva!

A Tünet Együttes színházi előadás és kreatív mozgásos foglalkozás keverékével várja a 3-7 éves kor közötti kis mesehősöket és fegyverhordozóikat szeptember 25-én, vasárnap a Bálint Házban. Társaitok az Egyszemű óriás, a Mesemondó, a Házisárkány, a Rongybaba, a Lila hangyász, a Robot és természetesen az elveszett Királylány lesznek.

tarsulat_2

KUCOK - játssz velünk mesét / interaktív meseszínházi előadás óvodásoknak

Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kéri az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Az úton a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy akár a lila hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak. A Kucok egy színházi előadás és egy kreatív mozgásos-zenés foglalkozás keveréke, 3-7 éves kor között ajánlott. A „fegyverhordozóknak”, vagyis a szülőknek pedig Ágoston Béla és Rubik Ernő Zoltán élő jazzmuzsikája miatt is ajánljuk az előadást.

Az előadáson 3 turnusban (10:30, 11:15, 12:00), turnusonként 35 gyerek vehet részt az interaktív játékban, a helyek korlátozott száma miatt ajánlott előre online jegyet vásárolni: http://fugeprodukcio.hu/hu/jegyvasarlas-online


SZABÓ RÉKA, a Tünet Együttes vezetője az előadásról

Ugye, nem véletlen, hogy mindig épp akkora gyerekeknek szóló előadásokat rendezel, amekkora a saját lányod? Amikor ő egészen kicsi volt, akkor csináltad a Bébi kontakt projektet. Vitted már színházba őt?

Eddig még nem. Most hároméves, lassan elkezdjük a színházba járást is, de jártunk ringatóra, babaúszásra, baba-mama jógára... Az ötlet onnan jött, hogy én, aki mozgással foglalkozom, ezeken a foglalkozásokon jöttem rá, hogy nem tudok az adott instrukciókkal foglalkozni és a gyerekemre is egyidejűleg figyelni, mert vagy az egyik, vagy a másik válik fontossá. A Bébi kontakt ötlete onnan eredt, hogy közeget szerettem volna teremteni egy szabad, mozgásos foglalkozáshoz, ahol fölajánlottam ugyan különböző inspirációkat azoknak, akiknek erre szükségük volt, de nem szorítottam bele őket ebbe a formába, hanem szabadon tehették azt, amit az adott pillanatban jónak láttak.

A Kucok is ezt az elvet követi?

A Kucok ennek a szellemiségnek a folytatása, ami egy olyan előadás és mese, amiben a gyerekek nem ülnek a székükön. A kreatív mozgás és egy színházi előadás keveréke jött létre ezáltal. Nincsenek székek.

szaboreka

Szabó Réka és kislánya, Kertész Lujza a Bébi kontakt projektben

Volt valami előzménye az előadásnak?

A Millenárison volt egy fesztivál, ami azt tűzte ki célul, hogy az óvodás korosztály megismerje a kortárs zenét. Akkor csináltunk egy „vázlatot”, amelyben Ágoston Béla és Rubik Ernő Zoltán is részt vett. Most ők is szerepelnek ebben a produkcióban.

Hogyan zajlik az előadás? A gyerekek megérkeznek egy térbe, ahol Kucokfalva lakói alszanak. Akkor kezdődhet csak el az előadás, ha felébresztik a szereplőket. Én vagyok a „mesélő”, kísérem, vezetem őket a térben, segítek nekik, ha nem tudják, mitévők legyenek.

Felhasználtál irodalmi alapanyagot is?

Nem. De egy egyszerű meseszálon végigmegyünk azért. Felébresztjük a szereplőket, segít nekünk egy egyszemű óriás, akivel meg kell keresnünk az elveszett királylányt. Átmegyünk a csiki-kapun, a simogató kapun, átugorjuk a „tüzet”, átvágunk a „sűrű erdőn”. Minden tárgyat élő szereplők játszanak el. Az erdőt és a tüzet is. Ez az a korosztály, amelynek a fantáziája bármiből bármit képes csinálni. Nem akarom az egész történetet elmesélni, de nagyon kalandos! Az a lényeg, hogy mindent együtt teszünk! Együtt járjuk végig az utat.

A teljes beszélgetés itt elérhető.

süti beállítások módosítása