A HOPPartklub nyitotta meg a PLACCC Fesztivált

A HOPPartklub sétáló-éneklő előadásával pénteken elkezdődött az ötödik PLACCC Fesztivál, amely október 2-ig tart Budapesten. A következő napokban cápák és nindzsák, egy életteli lottóház, egy mini-jeleneteket árusító bolt, művészeti geocaching, dunai felfedező játék és digitális palackposta is várja a vendégeket.

HOPPartklub3_-Foto_DorogdiAdam

 

Az ötödik PLACCC Fesztivál szeptember 23. és október 2. között a valóságon túlra, Budapest rejtett dimenzióiba repíti a közönséget. A HOPPartklub színészei pénteken a Ferenciek tere környékén mutatták be rendhagyó, éneklő-sétáló produkciójukat. A Scale 1:5 című koncertelőadás során a közönség a könnyűzene klasszikus slágerei segítségével egy hangképregénybe csöppen, amelyben szecesszió, érzékiség, sőt még Britney Spears is felbukkan. Az előadást hétfőn 19:30-tól és 20:30-tól még meg lehet nézni.

 

HOPPartklub3_-Foto_DorogdiAdam

 

A VaLyo Csoport kedden este gyalogos felfedező kvízjátékot indít a Duna Tanösvény mentén. A program két végállomása a STÉG a Belgrád rakparton és az A38 állóhajó a Petőfi hídnál. A két pont között este 8-tól Bajkó Péter mutatja be, milyen a Digitális palackposta és hogyan lehet a folyó hullámain chatelni a barátokkal.

DunaTanosveny_42_Foto-Dorogdi_Adam

 

Kinyitott a Néprajzi Múzeum MaDok programjának Etnomobil 2.0 nevű mobil múzeumi kiállítása is a PLACCC Fesztiválon. A lakókocsi vasárnap 14 és 20 óra között még látogatható a VIII. kerületi Szabó Ervin téren.

A Nyugati téri aluljárót a héten cápák és nindzsák lepik el, de csak a beavatottak látják őket. A berlini Invisible Playground alkotócsoport a vállalkozó kedvű városlakókkal közösen fejleszt interaktív utcai játékokat. A Field Office Budapest című program résztvevői vasárnap délután már tesztelhették a játékokat, amelyeket szeptember 30-án, október 1-én és 2-án végleges formájukban próbálhatnak ki a nagy játékhétvége résztvevői.

 

Invisible_Playground-capak_a_Nyugatiban

 

Vándorló építési terület hökkenti meg a Király utcai Central Passage környékén sétálókat. A cseh Tomáš Moravec és a szlovák Matěj Al-Ali képzőművészek szokatlan munkálatokba kezdtek, és a valódiakra emlékeztető építési területet alakítottak ki. Ezt azonban csak azok veszik észre, akik közelről is bekukkantanak a fémkerítés mögé, mert itt semmi sem az, aminek látszik. Az Alaptalanul című projekttel a művészek rámutatnak, mennyire „vakon" használjuk a várost.

Alaptalanul13_-_Foto_DorogdiAdam

 

Elindult a Nano-invázió című művészeti geocaching játék, megnyitja kapuit a Múzeum körúti Lottóház és a mini-jeleneteket árusító Bolt, csütörtöktől pedig virtuális utazásra indulhat a közönség a belga CREW társulat különleges színházi előadása, a Terra Nova segítségével a volt tévészékházból.

 

---

PLACCC Fesztivál – Budapest, 2011. szeptember 23.- október 2.

Részletek és hírlevél: www.placcc.hu

süti beállítások módosítása