3P-Nemzetközi szakmai találkozó a PLACCC Fesztiválon

Nyilvános, nemzetközi szakmai találkozót rendez szerdán délután a PLACCC Fesztivál és a Közép-Európai Egyetem (CEU). Az Előadás / Helyszín / Közönség című nyilvános beszélgetéseken a helyszínspecifikus előadásokról, a néző szerepéről és a városi helyek, terek művészi használatáról lesz szó nemzetközi művészek és szakemberek közreműködésével.

Az ötödik PLACCC Fesztivál az október 2-ig tartó művészeti programjai mellett idén két nyilvános beszélgetést is szervez a CEU-val együttműködve. A szakmai találkozó kiindulópontja a nemzetközi körökben gyakran használt 3P - Performance/Place/Public (előadás/helyszín/közönség) fogalomhármas. A külföldi vendégek meghívásával a PLACCC szeretne más országok művészi és kurátori tapasztalataira összpontosítani, különösen azokéra, ahol a helyszínspecifikus előadásoknak nagy hagyománya van és a helyi fesztiválok komoly támogatói az ilyen művészi törekvéseknek. Ezek egyike Hollandia. A szakmai találkozó vendégei lesznek Kelet-Közép-Európa számos országának képviselői is, akik Magyarországhoz hasonlóan még keresik a nyilvános helyeken létrejövő művészi alkotások népszerűsítésének lehetőségeit.

Az Előadás / Helyszín / Közönség című nyilvános beszélgetések szeptember 28-án, szerdán 14 óra és 19:30 között zajlanak a Közép-Európai Egyetem (CEU) Gellner termében. A két délutáni blokkban a külföldi vendégek számolnak be munkájukról, valamint a nézőkhöz és a különleges helyszínekhez való viszonyukról. A prezentációkat moderátor által vezetett vita követi angol nyelven magyar tolmácsolással. A beszélgetések nyilvánosak, hiszen a cél egy informális összejövetel megteremtése, ahol a helyszínspecifikus produkciók alkotói és a fesztiválok képviselői megismerkedhetnek egymással és a műfajjal, valamint a művészek, szakemberek munkájával, tapasztalataival.

 

Placcc_logo_color

 

3P - Performance/Place/Public azaz Előadás / Helyszín / Közönség

2011 szeptember 28.


14:00-16:00 – A közönség / A néző megváltozott/új szerepe

Moderátor: Hilde Teuchies (CREW, BE)

Vendégek: Eric Joris (CREW, BE), Sebastian Quack (Invisible Playground, D), Michikazu Matsune and David Subal (Matsune & Subal, A)

 

16:30-19:30 – Előadás és Helyszín / Helyszínspecifikus kurátori tapasztalatok

Moderátor: Piet Zeeman (Fund for Performing Arts, NL),

Vendégek: Pavel Storek (Four Days in Motion Festival, CZ), Marie Viltoft Polli (Metropolis Biennale, DK), Laura Panait (Colectiv A / Temps d'Images Festival, RO), Kees Lesuis (Oerol Festival, NL), Christian Potiron (Use the City Festival, SK), Mojca Jug (Bunker, SLO)

 

Jelentkezés és regisztráció: placcc@placcc.hu

Bővebb információ: www.placcc.hu

süti beállítások módosítása