Színházi csapatok futnak a Budapest Maratonon

Öt színház és egy színházi szakírókból álló csapat képviselteti magát a vasárnapi 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztiválon, amelyen ötfős váltóban futják a művészek a 42 kilométeres maratoni távot.

futas

A Budapest Maraton úgynevezett ekiden, tehát ötfős csapatoknak kiírt váltójában a színházaknak külön versenyt hirdetett a Budapest Sportiroda-BSI. A Fut a színház elnevezésű versenyen két csapattal indul a Magyar Állami Operaház, egy-egy váltóval a Bárka Színház, a Kolibri Színház, a Magyar Színház, a Nemzeti Táncszínház, illetve az Ördögkatlan Fesztivál és a Színházi Kritikusok Céhe is kiállít egy csapatot - tájékoztatott a versenyt szervező BSI.

benkonorasoltesz Az egyik operaházi váltóban fut Miklósa Erika Liszt-díjas operaénekes, a Kolibri Színház csapatával indul többek között Szanitter Dávid színművész, a Magyar Színház csapatában fut mások mellett Benkő Nóra, Soltész Bözse és Szatmári Attila színművész, az Ördögkatlan Fesztivál váltójában pedig ott lesz Bérczes László rendező, a Bárka alapítója. A Színházi Kritikusok Céhe csapatában fiatalszínházi szakírók futotnak, a Bárka Színház képviseletében pedig csapattársaival Pásztor Tibor színművész áll rajthoz. A Nemzeti Táncszínház váltójával indul Ertl Péter, a színház igazgatóhelyettese.
A színházi csapatok a versenyre nevezésükkel jótékony célt, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt támogatják.

süti beállítások módosítása