Színikritikusok Díja 2011: Így ünnepelték Törőcsik Marit

Vasárnap este harmincegyedik alkalommal osztották ki a Színikritikusok Díját a Magyar Színházban, idén először nyilvános gálaműsor keretében, amit Pelsőczy Réka rendezett. A Színház.hu is ott járt és Önök elé tárja az est legizgalmasabb pillanatait. Aki nem volt ott, most megnézheti, hogy ünnepelték Törőcsik Marit, hogy fogadták Csomós Miklós főpolgármester-helyettes szavait.

Lázár Kati kapta a legjobb női mellékszereplő díját. Törőcsik Marihoz szólt.

 

"Nyugodtan elmondhatom, hogy ez egy boldog pillanat, van annak is előnye, ha az ember közel nyolcvanéves" - mondta a díjat átvéve Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze, a Nemzeti Színház művésze, akit a közönség állva ünnepelt. "Szerencse nélkül ez a pálya katasztrófa, nehéz küzdelem" - fogalmazott. A díjat Tompa Andrea adta át.

  

Kovács Márton-Mohácsi István-Mohácsi János Egyszer élünk, avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe című Mohácsi János rendezte előadás, a Nemzeti Színház produkciója kapta a legjobb előadásnak járó elismerést.

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy a főváros értékei közé tartoznak a színházak, köztük a Katona József Színház. Miután beszédét heves köhögés fogadta, átadta a Fővárosi Önkormányzat által alapított Budapest értékei-díjat Zsámbéki Gábornak, a Katona József Színház három évtizedes szakmai és művészeti vezetéséért és a színház nemzetközi sikereiért.

A Bárka Nehéz című produkciójában nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplő díját Lázár Kati, a legjobb férfi főszereplő díját Mucsi Zoltán vehette át. "Kicsit sokat fogok beszélni, de az utolsó metrót elérjük" - kezdte szavait Mucsi Zoltán, aki az életéről is mesélt egy kicsit.

Orosz Ákos, a Maladype Színház társulatának tagja vehette át a legígéretesebb pályakezdő díját Pogány Judittól és Ötvös Andrástól.

Színház.hu

süti beállítások módosítása