"Köszönjük ezt a hitet" - Jubileumi évad Veszprémben

"Jubileumi évad kezdődik a 2011. év szeptemberében. A Veszprémi Petőfi Színház Társulata 50 éves lett! Sok-sok szép előadás, emlékezetes alakítás, izgalmas rendezés, nagy egyéniségek sora örvendeztette meg a színházszerető nézőket az évtizedek alatt, akik így maguk is nagy idők nagy tanúi lehettek. Önöket, kedves Közönség, akik ma is oly nagy hűséggel, kitartással jönnek el évadról-évadra, időt, pénztárcát nem kímélve, hogy estéről estére átéljék a színház varázsát. Köszönjük ezt a hitet, ezt a kíváncsiságot, ezt a nyitottságot!" - közölte a Veszprémi Petőfi Színház. Cikkünkből kiderül mivel várják a közönséget a közeljövőben.

Oberfrank Pál a színház igazgatója a honlapon megszólította a nézőket:

"Kedves Közönség!

Szeretnénk, ha tudnák, hogy mi nagyon tiszteljük Önöket! A Bérleteseket azért, mert végtelen hitükben hajlandóak már jó előre a színházra áldozni, a Jegyvásárlókat, mert figyelik munkánkat és érdeklődésükkel megajándékoznak bennünket. Szeretnénk örömet okozni!

Szeretnénk a szívükhöz férkőzni! Ha olykor nem tetszettünk, bocsássanak meg, jóvá tesszük e hibánk!

Hiszünk abban, amit csinálunk, igyekszünk a legjobbat adni. Játszva szívet melengetni, lelket fölemelni, de néha durván tükröt tartani is. Kérem, fogadják el ezt is tőlünk! Jót, s jól! Magas szinten, minőséget! Ide szeretnénk eljutni!

Fogadják szeretettel megújult honlapunkat, arculatunkat, tanulmányozzák évados kiadványunkat és figyeljék jubileumi évadunk kísérő rendezvényeit!

Jó szórakozást kívánok!"

Oberfrank Pál, igazgató

oberfrank

Mi jön a veszprémi színházban? - Kiemeltünk újdonságokat (további információ Itt )

Szeptember 30.

Túl a rivaldán
zenés kabaré
Rendező: Szerednyey Béla, Jászai-díjas

Rivalda: (olasz): 1. a színpad elülső, a nézőtér felé eső szélén elhelyezkedő, a színpad elülső sávját alulról megvilágító lábvilágítás (ill. eredetileg az ennek eltakarására és szabályozására szolgáló rámpa vagy csapólemez).
Jelentésváltozással (a rivaldavilágítás jelentőségének csökkenésével, majd elvesztével) a színpad előterének megjelölésére szolgál; 2. átvitt értelme a további jelentésbővülésből ered: „rivaldafényben van”, azaz a figyelem középpontjában áll.
Valljuk be, mindannyiunkat érdekel, hogy egy előadás alatt mi történik a színfalak mögött. Hogy szívesen néznénk meg egy színdarabot hátulról is, a rivaldán túl, ahol már az igazgató, a rendező és az ügyelő az úr...
Most éppen ilyen kalandra hívjuk Önöket: a múlt század legnagyobb magyar humoristáinak kabarétréfái, versei és dalai szólalnak meg a színházi kulisszatitkokról Szerednyey Béla rendezésében.

tularivaldan

Október 1.

Az Idősek Világnapja és a Zene Világnapja alkalmából október 1-én (szombaton) este hat órakor újra megtekinthetik a nézők a Csókos asszony című operettet a Veszprémi Petőfi Színházban. Az előadás rendezője Oberfrank Pál. A főbb szerepekben Hirtling Istvánt, Halas Adelaidát, Szeles Józsefet, Csarnóy Zsuzsannát, Kőrösi Csabát, Módri Györgyit és Máté P. Gábort láthatja a közönség.

"Igényes szórakozást kínál a zenés műfajt kedvelő közönségnek a Csókos asszony című operett, amely Zerkovitz Béla az egykori szegedi építészmérnök egyik legismertebb műve. Zerkovitz örökzöld slágerei: "Mi muzsikus lelkek", "Most amikor minden virág nyílik", "Van a Bajza utca sarkán"," Éjjel az omnibusz tetején" címűek garanciát jelentenek arra, hogy a közönség hátradőlhet a székében és engedje, hogy a dalok, a szerelem és a humor szárnyán repítsék az operettek habkönnyű világába" -ajánlják a produkciót.

Október 11.

A SingSingSing című musical-showt láthatja a közönség október 11-én (kedden) este hét órakor a Veszprémi Petőfi Színházban. Az előadásban többek között színpadra lép Nagy Feró, Keresztes Ildikó, Feke Pál és Vastag Csaba.

A Veszprémi Petőfi Színház társulata székesfehérvári színészekkel és vendégművészekkel együtt 2009 márciusában mutatta be nagyszabású táncos musical-show-ját, a SingSingSing című összeállítást Feke Pál vendégszereplésével. A közönség többek között olyan népszerű darabokból hallhatott részleteket, mint a Cabaret, a West Side Story, az Evita, az Isten pénze, a Hair, az István, a király, Macskák, a Valahol Európában,  a Jézus Krisztus szupersztár és Az operaház fantomja. A nagy sikerre való tekintettel 2010 januárjában már a show második részét állította össze Szakál Attila rendező-koreográfus. A SingSingSing csapatának kezdetektől tagja Vastag Csaba, aki azóta megnyert egy televíziós tehetségkutató versenyt. Az októberi veszprémi produkcióban Nagy Feró és Keresztes Ildikó is színpadra lép.

 Fellépők:
 Feke Pál
, Vastag Csaba
, Szeles József,
Buch Tibor,
Keller János,
Keresztes Gábor
Halas Adelaida,
Füredi Nikolett
, Kőrösi Csaba,
Módri Györgyi,
Szűcs Kriszina,  Rendező-koreográfus: Szakál Attila

 

Forrás: Petőfi Színház

süti beállítások módosítása