Gundel-díjat kapott Tasnádi Bence

A megújult Gundel Művészeti Díjak második csoportját adták át hétfő este a városligeti Gundel-házban. Tarlós István főpolgármester nyújtotta át a rangos elismerést, és a fiatal színészeknek szóló díjat idén Tasnádi Bence, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója vehette át.

A szakmai kuratóriumok elnöke, Szinetár Miklós hangsúlyozta, a tízéves Gundel-díj, amely nem jár pénzjutalommal, mára magas rangot szerzett, a valódi teljesítményt és az igazi ígéretet ismeri el.

benceTasnádi Bence, háttérben Borbély Alexandra

Tasnádi Bence a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatójaként már számos szerepet játszhatott el különböző színpadokon, idén pedig a Katona József  Színház négy bemutatójában is látható lesz. Elsőként a Gothár Péter rendezte A filozófusban, utána, Az utolsó tíz év, Bajor Gizi című előadásban, a Muzik, muzik, muzik és a Virágos Magyarországért - Új magyar operett munkacímet viselő produkciókban szerepel.

 

A 'Színház - és Filmművészeti Egyetem legjobbja', és a fiatal írók mellett az életműdíjas 2011. szeptember 26-án kapta meg az elismerést.

 

A Gundel művészeti díjat Láng György, a Gundel Étterem tulajdonosa, és Pálmai Tamás, a Magma XXI. Kft ügyvezetője mint magánemberek alapították, 2000 tavaszán. 

A díjat szokás „Magyar Oscarnak”-nak is nevezni, mivel közjegyző által lepecsételt boríték felbontásakor derül csak ki a díjazott neve. A díj átadására évről évre a Gundel Étterem báltermében vagy kertjében történik.

Eddigi színész díjazottak: Barta Mária, Egri Kati, Gyöngyössy Katalin, Udvaros Dorottya, Törőcsik Mari, Kováts Adél, Bárdy György, Gyabronka József, Szervét Tibor, Garas Dezső, Tordy Géza Bács Ferenc, Haumann Péter

süti beállítások módosítása