Varázsszőnyegen a Jókai Színházba

"Fekete Péter, a Jókai színház igazgatója mindig valami újdonságon töri a fejét. Egy Békés megyei településen sétálva ötlött fel benne a gondolat: mi lenne, ha most megszólítana egy embert, és felajánlaná, hogy eltölthet egy estét a teátrumban. Vajon mit mondana az az ember? Ebből a gondolatból született meg a Jókai színház legújabb kezdeményezése, a Varázsszőnyeg-program" - írja a Jókai Színház.

bcs_DSC_0315

 

Míg a gondolat új, a probléma sajnos már ismert. Vajon a színház, a kultúra hogyan képes eljutni minden egyes emberhez? A nagyvárosban élők szerencsésebb helyzetben vannak, de a kisebb települések lakóihoz vajon hogyan tudjuk eljuttatni a színházi élmény lehetőségét? És egyáltalán: vajon van rá igény? A Jókai színház most bejárja egész Békés megyét. Minden héten egy színész, rendező vagy maga az igazgató bekopogtat egy-egy település egy-egy lakosához, hogy felajánljon két darab színházjegyet egy előadásra. A szerencsésnek nincs más dolga, mint igent mondani, és szabaddá tenni magát egy estére. Az utazást a Meszlényi Autószalon biztosítja, háztól házig. A lakosokat sorsolás útján választják ki. Az első sorsolásra szeptember 26-án 9 órakor került sor ügyvéd jelenlétében, majd 16 órakor már Fekete Péter direktor indult is első körútjára. Ezúttal Kétsoprony, Kondoros, Kardos, Örménykút, Csabacsűd, Szarvas, valamint Békésszentandrás településeit járta végig.

Az előre meghatározott szabályoknak megfelelően amennyiben a kiválasztott ház ajtaját senki nem nyitja ki, vagy lakosa úgy dönt, nem kíván élni a lehetőséggel, a jobb, majd a bal oldali szomszédhoz kopogtat be a színház művésze.

 

Az első körút nyertesei:

Laurinyecz István és neje (Kétsoprony)

Medvegy János (Kondoros)

Pljesowszki János (Kardos)

Szlovák Tünde (Örménykút)

Jánosi András (Csabacsűd)

Breznyik Zoltán (Szarvas)

Radics Attila (Békésszentandrás)

forrás: Békés Megyei Jókai Színház

süti beállítások módosítása