Cápák az aluljáróban

Az idei PLACCC Fesztivál záró hétvégéjén izgalmas programok várnak a látogatókra. A volt tévészékház épületében virtuális utazást lehet tenni a Déli-sarkra, a Nyugati aluljáróban pedig cápák között úszva bárki megkeresheti a mélytengeri kincseket. A nyerő típusok benevezhetnek a Nano-kupa nevű művészeti geocaching játékba vagy nyerhetnek a Lottóház játékos sorsolásán.

jbjSJH1wNlIOU2

 

A Déli-sarkra és az érzékelés határain túlra indulhatnak expedícióra a 14 évesnél idősebb nézők az idei PLACCC Fesztiválon pénteken és szombaton naponta kétszer. A brüsszeli CREW társulat előadása, a Terra Nova a valós térben és a virtuális térben kínál szokatlan színházi élményt a közönségnek a budapesti Tőzsdepalotában, a volt tévészékház épületében. A legújabb immerzív technológia megtréfálja az agyat és becsapja az érzékszerveket. A kibertérben még abban sem lehet biztos az ember, hogy amit a saját testének vél, az tényleg az övé-e.

 

jb2EF96MviOcnF

 

Cápák és sellők a Nyugati aluljáró mélytengeri világában, igaz szerelem, vagy szex az egekben, árnyékszörf és nemkívánatos elemek. A berlini Invisible Playground alkotócsoport nagyvárosi játékait pénteken, szombaton és vasárnap bárki kipróbálhatja a Field Office Budapest című programban. A 18 éven felülieknek szóló játékokat az alkotók azoknak ajánlják, akikben még él az igazi gyerek, és nem zavarja őket, ha úszószemüvegben kell korallokat keresgélniük a Nyugati tér környékén.

 

              

Keresd a meglepőt, az oda nem illőt, a szokatlant, hogy jobban megismerhesd a meglévőt, a város hétköznapiságát és rejtett szépségeit! Két fiatal építész és egy író megmutatja, hogy még a legalaposabb lokálpatriótákat is meg lehet lepni. Szakács István, Szentirmai Tamás és Vági János a PLACCC Fesztiválon valósítja meg Nano-invázió című projektjét. Az alkotók néhány jól ismert, hétköznapi budapesti helyszínt alig láthatóan megbolygatnak. Egészen apró beavatkozásokat hajtanak végre: néhány részletet átformálnak, átlényegítenek vagy éppen a rejtettségüket fedik fel. A felfedezés öröme a nyitott szemmel járókra és a beavatottakra, a Nano-invázió játék részvevőire vár. A művészeti geocaching október 1-jén, szombaton versenyre hívja a játékosokat. A Nano-kupa délelőtt 11 órakor rajtol a Fogasházból (VII., Akácfa u. 51.). A térképet és a GPS-koordinátákat a helyszínen vagy a www.placcc.hu honlapról lehet beszerezni a versenyhez.

 

terkep

 

Pénteken utoljára várja a vásárlókat a BOLT a Király utca 25. szám alatt. A Matsune& Subal nevű bécsi alkotópáros rövid jeleneteket árusít. A nézők több mint 60 tétel közül választhatják ki a nekik tetsző mini-előadást jelképes összegért, amit helyben „elfogyaszthatnak". A Bolt című produkció szellemesen, sok humorral irányítja a figyelmet a kultúrafogyasztás és a fogyasztói kultúra egyes kérdéseire. A vásárlás mindennapi gyakorlatát szürreális színházi élménnyé változtatja, és a színház határait feszegeti.

 

store_jborvoWX6bjOwd

 

A hétvégén utoljára látogatható a Múzeum körút 9. szám alatti Lottóház, amelynek első lakói szerencsejátékon nyerték a lakásaikat. A két alkotó, Laki Eszter és Nagy Szilvia a vasárnapi záróeseményen játékos időutazással, kiállítással, tárlatvezetéssel, filmvetítéssel, hangpiknikkel és a közös lottójáték sorsolásával várja a látogatókat.

lotto_jk5mYEVh1dubE

 

PLACCC- Művészet máshogy, máshol

Fotók: Dörögdi Ádám
Forrás és részletek: www.placcc.hu

süti beállítások módosítása