Bepillanthatnak a készülő Krétakör produkcióba

Kivételes helyszínen, az erdélyi Angyaloson tartotta A papnő című produkció második előkészítő táborát a Krétakör. A közel hatszáz lakosú, az intenzív forgalomtól távol eső falu különleges környezetet teremtett az előadás készüléséhez. Az alábbiakban beszámolót olvashatnak, videókat láthatnak és azt is tudatjuk, a Krétakör a „Krízis” trilógia bemutatójához időzítve fotópályázatot hirdet.

A TÁBORRÓL - A Krétakör beszámolója

A táborban – melyet szakmai partnerünkkel, az Osonó Színházműhely tagjaival együtt vezettünk – az augusztusi sepsiszentgyörgyi színházi program során kiválaszott székelyföldi gyerekek vettek részt. Schilling Árpád velük és három felnőtt szereplővel állítja színpadra a produkciót. Sárosdi Lilla és Terhes Sándor mellett, az Osonó egyik színésztanára, Bartha Lóránd is szereplője az előadásnak.

 

A közös munka során a szereplő gyerekek teljesértékű alkotótársként járultak hozzá az előadás alakulásához, a koncepció határozottan épít a személyiségükre és az általuk hozott javaslatokra.

Táborunk alatt a helyiek nagylelkűségének és vendégszeretetének köszönhetően a falu számos helyszínét használtuk színházi játékokhoz és filmforgatáshoz. A felvételeken munkánkat dokumentáltuk és az előadásba épülő videórészeket rögzítettük, egy másik stáb pedig Tóth Ridovics Máté vezetésével a falu életét örökítette meg egy dokumentumfilmen. Maguk a gyerekek is készítettek videófelvételeket saját magukról és a faluról.

Ottlétünk lezárásaként ezekből az anyagokból vágtunk össze három kisfilmet Pamuki Krisztián vezetésével. A kisfilmek levetítésével, valamint a készülő előadásból előadott részletekkel vettünk búcsút az utolsó ott töltött napunkon falu lakóitól. A közös este várakozásainkon felüli sikert aratott: több mint százhúszan vettek részt a programon, és közülük sokan beszélgetni is ott maradtak utána.

KRÍZIS FOTÓPÁLYÁZAT

A Krétakör a „Krízis” trilógia bemutatójához időzítve fotópályázatot hirdet. A pályázatra személyes krízis-képeket várunk: szabadon választott fotótechnikával előállított, a „krízis” fogalmát megkötések nélkül, tetszőlegesen ábrázóló munkával lehet nevezni. A nevezés egyedüli kikötése, hogy kizárólag személyesen létrehozott munkával lehet indulni – más korlátozás nincs, bárki tetszőleges számú fotóval rajtolhat.

A pályázatra beérkező képeket a Krétakör Facebook oldalán publikáljuk. A legtöbb szavazatot szerző fotó beküldője 2 jegyet nyer a Krízis október 23-ai preimerjére a Trafóba! A beküldés végső határideje október 18 (vasárnap) éjfél. Módja: közvetlenül a Facebook oldalunkon jpeg formátumban, vagy csatolt dokumentumként a krizis@kretakor.eu emailcímre.

FOTÓK A TÁBORRÓL:

papno1

1.

papno2

2.

papno3

3.

papno4

4.

papno5

5.

papno6

6.

TOVÁBBI KÉPEKET ITT TALÁL

süti beállítások módosítása