Dobpergés - Koncertsorozatot indít az Örkény Színház

Az Amadinda együttes és az Örkény István Színház közös három részes családi koncertsorozatot indít Dobpergés címen.

Aki a sorozat mindhárom előadására egyszerre vásárol jegyet, ajándék gyermekbelépőt kap a Budakeszi Vadasparkba. A belépésre jogosító kuponokat az október 16-i koncertek előtt vehetik át, ezért kérünk mindenkit, hogy az első előadásra mindhárom időpont színházjegyeit hozzák magukkal! A koncertsorozatra szeptember 14-étől vásárolhatnak jegyet az Örkény Színház szervezésén, jegypénztárában és honlapján keresztül, valamint az ismert jegyirodákban.

amadinda

I. ISMERKEDÉS AZ ÜTŐHANGSZEREKKEL

A sorozat első koncertjének hallgatói megismerkedhetnek a legfontosabb ütőhangszerekkel. A sokféle különböző hangszer bemutatása mellett a műsor bepillantást nyújt a Föld különböző népeinek ősi kultúrájába, tradicionális ütőhangszeres zenék közvetítésével.

II. A RAGTIME KORA

A ragtime aranykora - amely szinte tökéletesen egybeesik a modern ütőhangszeres művészet aranykorával - kitapintható hatással volt a korszak klasszikus zenéjére is.  A második koncerten a XX. század első felének legnagyobb zeneszerzői - Bartók, Ravel és Debussy művei mellett – a korszak amerikai ütőhangszeres kompozíciói, valamint a ragtime és a korai jazz korszak zenéje kerülnek bemutatásra.

III. FÖLDRÉSZEK ZENÉJE

A harmadik koncert részint azt a különlegesen erős hatást mutatja be, amelyet az ősi kultúrák gyakorolnak napjaink zenéjére, másrészt rámutat arra a kölcsönösen megtermékenyítő hatásra, amelyet a különböző kontinensek zenéi gyakorolnak egymásra.

 

Időpontok:

I. Ismerkedés az ütőhangszerekkel 2011. október 16. 11:00 és 15:30

II. A ragtime kora 2011. november 13. 11:00 és 15:30

III. Földrészek zenéje 2011. december 11. 11:00 és 15:30

Jegyek két kategóriában kaphatók mindegyik időpontra:

fszt. 1-10. sor 1800 Ft

fszt. 11-16. sor 1300 Ft

 

 

süti beállítások módosítása