Színészek is lefutották a maratont

Rekordnak számító 16 350 atléta nevezett a 26. Spar Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztiválra, amelyen színházi csapat is indult.

A szervező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása szerint a hazaiak mellett 53 országból mintegy 2000 külföldi futó is indult, s az ország legnagyobb szabadidős sportrendezvényének minden távjára, a klasszikus 42,195 km-re, illetve 30 km-re, a 7 km-es minimaratonra és a 3,5 km-es maratonkára (ami gyalogolva is teljesíthető volt) egyaránt rekordnevezés érkezett.

A SPAR Budapest Maraton támogatója a Magyar Színház, ebből adódóan természetesen színészeink is neveztek. A társulat tagjai közül Benkő Nóra, Soltész Bözse, Szatmári Attila, Tóth Sándor, valamint Szebenyi Etelka ügyelő húztak edzőcipőt.

"Azték harcos, görög katona, félig menyasszony, félig vőlegény, bűvös kocka, méhecske és halálfejes fekete alak. Jelmezes futókból idén sem volt hiány. Ilyenkor derül ki, egyszerűen nincs határa a képzeletnek, és az is, szinte mindenféle ruhában, jelmezben képes futni az ember" - közölték a szervezők.

 

süti beállítások módosítása