Deviancia a temesvári színházban

Az idei évadban elsőként Németh Ákos kortárs magyar drámaíró Deviancia című drámáját viszi színre a temesvári magyar társulat, rendhagyó módon a szerző rendezésében; a bemutatót október 14-én tartják.

A stúdiószínpadon a Deviancia próbái már zajlanak, a darabot a jövő pénteken láthatja először a temesvári közönség - mondta Katona Mihály, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház sajtóreferense.

deiancia A társulat két jelentős díjat nyert a vasárnap zárult nagyváradi XVII. Rövid Dráma Fesztiválon. A színház Prah című előadása kapta a legjobb előadás díját, Szász Enikő pedig a legjobb színésznőnek járó elismerést. Spiró György keserű vígjátékát, a Prah-ot a temesvári magyar társulat tavaly októberben mutatta be. A darab rendezője az újvidéki László Sándor, a produkcióban Szász Enikő és Dukász Péter játszik.
Az új évad első nagyszínpadi bemutatója az osztrák Thomas Bernhard komédiája, az Immanuel Kant lesz novemberben. A másik nagyszínpadi produkció Vinnai András Furnitur című darabjának ősbemutatója lesz februárban. A temesvári közönség láthatja még Henrik Ibsen Peer Gynt című klasszikusnak számító darabját, amelyet a temesvári színház a budapesti Fortedanse Társulattal közösen mutat be.
A temesvári társulat ebben az évadban is készül vajdasági, magyarországi és erdélyi turnéra, romániai és nemzetközi fesztiválokra - mondta a színház sajtóreferense.

süti beállítások módosítása