Indul a "Színház a családon belüli erőszak ellen" előadás kampány

A Quimby "Most múlik pontosan" c. dalával fémjelzett "A fiú a tükörből avagy rekviem a gyerekkorért" című előadás a Thália Színházból egy estére Sopronba költözik.

 

„Színházzal a családon belüli erőszak ellen” – szól annak a kampánynak a szlogenje, melynek keretében a májusi ősbemutató óta havonta két-három alkalommal műsorra tűzik azt a darabot, mely történetével és mondanivalójával erre a súlyos egyéni és társadalmi problémára hívja fel a figyelmet. A Thália Színházban műsoron lévő darab országjáró sorozata Sopronban kezdődik. Október 11-én 19.30 kezdéssel a Liszt Ferenc Művelődési Központban látható az előadás, mely Paulinyi Tamás "Bólébál" című kisregényének színpadi adaptációja.
A_fiu_a_tukorbl_026

A hasonló témájú filmből, a Nyugalomból (is) ismert Makranczi Zalán és Perjés János főszereplésével színre kerülő mű egy visszaemlékezés folyamán azt mutatja be tragikomikus élethelyzeteken keresztül, ahogy a címbeli fiú, Tamás élete pokollá válik, miután szülei elválnak, ám a család mégis közös lakásban marad, majd anyja alkoholista lesz, így mindennaposak a veszekedések, sőt verekedések – mindezt persze hősünk mindvégig próbálja titkolni a külvilág elől. Ha fájóan ismerős a helyzet, ne féljünk segítséget kérni vagy nyújtani!
Az előadás bővelkedik a tragikomikus, szélsőséges, mulatságos, sőt néha nevetséges jelentekben, melyek végére a nézők szeme tán könnyes is lehet. A szereplők és az Író vallomása szerint: "A terápiás hatás élőre-holtra egyaránt kiterjed. Adott esetben jól járhat a néző is."

 

süti beállítások módosítása