Bemutatók hete a Vígszínházban - Videóval!

Három bemutatót tart a Vígszínház a hétvégén: pénteken a nagyszínpadon a Lenni vagy nem lenni, szombaton a Házi Színpadon a Csongor és Tünde, vasárnap a Pesti Színházban a Punk Rock című darabot tűzik műsorra.

Az évad első bemutatóját pénteken a Vígszínház nagyszínpadán tartják: Jürgen Hoffman-Lengyel Menyhért Lenni vagy nem lenni című komédiáját mutatják be Marton László rendezésében. A darab a Lengyel Menyhért művéből készült azonos című amerikai film alapján született.

A Lenni vagy nem lenni az állhatatosság, a tehetség, a színházi varázslat és a túlélési ösztön története. Mulatságos mese egy csapat színészről, akik megküzdenek a hitleri démonnal a fennmaradásért, a színházért, akik szembeszállnak a történelem nagy erőivel, és győznek. A főbb szerepekben Lukács Sándor, Kern András, Hegyi Barbara, Molnár Áron és Mészáros Máté látható - olvasható az ajánlóban.


Szombaton a Házi Színpadon mutatják be Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című művét. A magyar drámairodalom klasszikus remekműve, a boldogságkeresés csodálatos meséje szokatlan megközelítésben, egyszerű színházi nyelven, de játékos eszközökkel szólal majd meg a Vígszínház legkisebb játszóhelyén. A darabot az Újvidéki Színház fiatal művészeti vezetője, Puskás Zoltán színész-rendező állítja színpadra, Csongort Józan László, Tündét Tornyi Ildikó játssza.

A Vígszínház az új évadban kiemelten foglalkozik a kamaszok és a huszonévesek világával: a Pesti Színház első bemutatója - amelyet vasárnap tartanak - Simon Stephens Punk Rock című darabja lesz. A 2009-ben született mű az angliai bemutató után több országban is vihart kavart.
A dráma sok humorral, de döbbenetes erővel, őszinteséggel beszél a fiatalok konfliktusairól és problémáiról, és olyan események megértésében, illetve feldolgozásában segíthet, amelyekhez hasonló legutóbb például Norvégiában történt. Az előadásban a Vígszínház fiatal művészeit, többek között Varju Kálmánt, Lengyel Tamást és Réti Adriennt láthatja a közönség Eszenyi Enikő rendezésében.

vig

Bemutatók időpontja:

LENNI VAGY NEM LENNI - 2011. október 7-én a Vígszínházban

CSONGOR ÉS TÜNDE - 2011. október 8-án a Házi Színpadon

PUNK ROCK -  2011. október 9-én a Pesti Színházban

süti beállítások módosítása